Annonce
Kultur

Har du mindst 6500 kroner på lommen? Så kan Tyrannosaurus rex blive din

De store dinosaurer måler op til 11 meter i længden og fem meter i højden. Samtidig vejer de op til 2000 kilo. Køberne skal selv sørge for hente og transportere modellerne. Foto: Givskud Zoo - Zootopia
Flere meter lange og høje dinosaurmodeller er lige nu på auktion. De kommer fra Givskud Zoo, der ikke længere har plads til de store dyr.

Givskud: Det kan godt være, at dinosaurerne uddøde for mange millioner år siden, men alligevel er der nu mulighed for at gøre et spektakulært køb, hvis man ønsker at have et af de kæmpestore dyr stående.

I marts udskiftede Givskud Zoo - Zootopia tre dinosaur-modeller, der har været en del af parken de senere år. De er blevet erstattet af nye modeller, og i stedet er de pensionerede dinosaurer sat til salg.

Dinosaurerne har tidligere kunnet bevæge sig og sige lyde, men det kan de dog ikke mere. Og for, at der kan være ensartethed blandt modellerne i dinosaurparken, blev det besluttet at udskifte de tre store modeller.

Annonce

- Vi kunne ikke finde en alternativ plads til modellerne her i parken, men de kan sagtens bruges til udstilling endnu. Så vi mente, at det kunne være sjovt at sætte dem på auktion, siger direktøren i Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe, i en pressemeddelelse.

Selvom alle i princippet kan byde på auktionen, forestiller direktøren sig primært, at køberne skal findes blandt folk, der ønsker at bruge dem som en del af en udstilling eller ved en virksomhed. Det skyldes først og fremmest dinosaurernes markante størrelse.

- Vi er i hvert fald spændt på, hvem der kunne være interesserede i at få deres egen private dinosaur. Det er jo ikke alle og enhver, der kan sige, at de har en Tyrannosaurus rex, siger Richard Østerballe.

Håber at finde glade købere

Det er auktionshuset Campen Auktioner, der står for salget af dinosaurerne. Salget foregår online, hvor man kan byde indtil 5. maj klokken 19.30.

Allerede nu er der kommet flere bud på de tre modeller. Mest populær lader den omkring 11 meter lange og fem meter høje Tyrannosaurus rex til at være. Der er allerede afgivet 40 bud på modellen, der menes at veje mellem 1500 og 2000 kilo. Tirsdag middag er den budt op til en pris på 6500 kroner. De øvrige to dinosaurer ligger på henholdsvis 5100 og 2700 kroner.

Ønsker man at se de særlige varer ved selvsyn, inden man smider sine sparepenge efter dem, kan de ses 2. maj.

- Vi har ikke en masse forventninger. Vi håber bare, at de sælger godt, og at vi finder nogle købere, der vil være glade for dinosaurerne, siger Richard Østerballe.

Udover de tre dinosaurer er  også andre effekter fra den zoologiske have sat til salg. Blandt andet er der budt 17.400 kroner for en farverig pølsevogn med blandt andet køleskab, fryser, pølsekoger og håndvask.

Også disse øvrige auktioner slutter 5. maj.


Det er jo ikke alle og enhver, der kan sige, at de har en Tyrannosaurus rex.

Richard Østerballe, direktør, Givskud Zoo - Zootopia


De tre dinosaurer, der har stået i Givskud Zoo - Zootopia, er blevet skiftet ud med nyere modeller. Arkivfoto: Jim Hoff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce