Annoncørbetalt indhold

Hvordan får man en lav rente på et forbrugslån?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Det kan være dyrt at være fattig. For hvis du har penge i overskud og sætter dem i banken, får du ikke rigtig noget i rente for dem. Men hvis du ikke har overskud på finanserne og derimod står og har behov for, at låne nogle penge er snakken en helt anden. Der kan nemlig være rigtig dyrt at låne penge. Vi har lavet en lille guide, der kan hjælpe dig, hvis du har behov for at optage et forbrugslån.

Hvad er et forbrugslån?

Annonce

Ud fra hvad du har behov for, at låne penge til, er der forskellige typer af lån, som du kan vælge imellem. Et af de typer af lån, du kan optage er et forbrugslån. Det er den type lån, du skal vælge, hvis penge ikke er øremærket til et specielt formål. For som navnet antyder, er der tale om et lån til forbrug. Det er altså denne type lån, du kan optage, hvis du mangler penge til en ny cykel, en drømmerejse eller en ny bærbar computer eller lignende.

Hvad koster et forbrugslån?

Når du låner penge, skal du selvfølgelig altid betale pengene tilbage igen til dem, du har lånt pengene af. Det giver sig selv. Ellers ville du få pengene foræret som en gave. Det er jo ikke tilfældet, når der er tale om et lån. Udover at du skal tilbagebetale det lånte beløb, skal du også betale noget for at få lov til at låne pengene. Det skyldes, at dem, der låner pengene ud til dig, vil have et beløb for at undvære pengene i den periode, hvor du låner pengene. Derudover vil de have et beløb for den risiko de løber, når de vælger at låne pengene til dig.

Deres betaling for at låne pengene til dig, kommer til udtryk i renter og gebyrer. Disse udtryk er du garanteret stødt på før. Det er vigtigt, at du tænker den fremtidige ydelse på lånet, ind i dit fremtidige budget. For ellers kan du kommer til at står i en situation, hvor du ikke har mulighed for at betale pengene tilbage. En sådan situation skal du helst undgå at stå i. For det kan få store konsekvenser for både dig og din økonomi.

Hvordan fastsættes renten?

Hvis du har planer om at optage et lån til forbrug, bør du læse låneaftalen godt igennem. For der kan der være stor forskel fra lånudbyder til lånudbyder, hvad de tager i renter. Udbyderne af lån kan nemlig som udgangspunkt selv bestemme, hvad de vil tage i rente for deres udlån. Men det er dog ikke helt uden for din påvirkning. For der er dog også nogle faktorer, hvor det er dig som person, der er udslagsgivende. Faktorer der vel at mærke, spiller direkte ind på fastsættelsen af renten på lånet. Renten på et lån er nemlig ikke kun en betaling som lånudbyder tager for at skulle undvære de penge du låner. Det er også en betaling for at lånudbyderen kan risikerer ikke at få alle pengene igen. Da det er individuelle personer, der låner penge, foretager lånudbyder derfor også individuelle risikovurderinger, oplyser Resursbank.dk.

Hvorfor skal der gives personlige oplysninger?

Når udbyderne af lån skal fastsætte en rente, som de vil tage på et lån, er det som sagt summen af flere ting. De ønsker både en betaling for, at de skal undvære pengene som du låner. Men de ønsker også at kunne vurdere, hvor stor en sandsynlighed, de har for at få pengene tilbage fra dig. Derfor skal de bruge nogle personlige oplysninger på dig.

Du vil derfor blive spurgt om personlige oplysninger. Eksempler på disse oplysninger kan være din alder, din boligform, din månedlige indkomst og så videre. Det er alt sammen oplysninger om dig, som lånudbyderne bruger til at foretage en afvejning af, hvor sandsynligt de tror det er, at de får alle pengene retur igen, når de låner pengene ud til dig.

Et eksempel på, hvordan dine personlige oplysninger spiller ind, når der skal foretages en vurdering af dig, kan beskrives således. Jo højere indtægt du har, jo højere er sandsynligheden for, at du ikke får problemer med at kunne betale lånet tilbage. Jo større sandsynligheden er for, at lånudbyderen får sine penge retur, jo mindre er risikoen ved lånet. Det kan med andre ord beskrives som, at lånudbyderen løber en mindre risiko ved at låne pengene ud til dig. Derfor er chancerne alt andet end lige større for, at du kan få en lavere rente, i det du har en høj og stabil indtægt.

Udbydere af forbrugslån

Der findes rigtig mange udbydere af forbrugslån på markedet. Derfor kan det være en langsommelig affære at undersøge, hvor du får det bedste lån. Hos forbrukslån.no - lån med lav rente får du et hurtigt og nemt overblik over lån med lav rente. Her skal du kun søge ét sted, for at få tilbud fra mange lånudbydere.

Låneksempel: Eff. Rente 10,06 %. 100 000 kr o/5 år. Kostnad 26 375 kr. Totalt 126 375 kr

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.