Annonce
Vejle

Jonas og Thomas ramte plet i 'Løvens Hule': Det hele startede i Vejle

Jonas Kjemtrup og Thomas Keller mødtes på Campus Vejle. Torsdag kunne hele Danmark se duoen i "Løvens Hule" på DR1, hvor de fik "iværksætterløven" Jesper Buch til at skyde 400.000 kroner og ekspertise ind i iværksættervirksomheden. Foto: Carsten Andersen
20-årige Jonas Kjemtrup og hans lærer 38-årige Thomas Keller mødtes på Campus Vejle over en iværksætter-idé. I dag er de begge direktører og medejere af virksomheden Mutebox, som torsdag fik nedlagt en investor i Løvens Hule på DR1.

Vejle: 20-årige Jonas Kjemtrup og 38-årige Thomas Keller havde heldet - og evnerne - med sig i tv-programmet "Løvens Hule" på DR1 torsdag aften:

De fik tre af de fem løve-investorer til at kæmpe om at komme med i de to iværksætteres virksomhed Mutebox.

Egentlig startede det hele sidste år på Campus Vejle.

Her var Thomas Keller lærer i virksomhedsøkonomi og innovation, mens Jonas Kjemtrup var hans elev.

- Mutebox var egentlig Thomas' ide, som han præsenterede for mig og spurgte, om jeg ville "køre med". Jeg var selv i gang med nogle andre ideer, men kunne godt se, at Thomas' ide var god, så jeg lukkede de andre ideer og kastede mig over Mutebox, fortæller Jonas Kjemtrup.

- I startfasen brugte jeg meget Thomas til sparring, og han blev stille og roligt en større del af det, og i dag ejer vi begge virksomheden, fortæller Jonas Kjemtrup om virksomheden Mutebox.

Mutebox producerer og sælger lydtætte bokse til opstilling i kontorlandskaber, hvor medarbejdere kan søge hen for at få ro til at foretage opkald.

Optagelserne fandt sted sidst i september, og siden da er der sket meget. Vi har gennem Jesper Buch og hans investeringsselskab fået adgang til et bredt felt af kompetencer.

Jonas Kjemtrup

Kan trække på tunge drenge

Den idé bad de to iværksættere oprindelig de fem løver om at smide 300.000 kroner i mod en ejerandel på 10 procent, men efter en mindre budkrig mellem tre af "løverne" endte de to iværksættere med at acceptere et bud på 400.000 kroner for 20 procent af virksomheden fra serie-iværksætter og "løve" Jesper Buch.

- Optagelserne fandt sted sidst i september, og siden da er der sket meget. Vi har gennem Jesper og hans investeringsselskab fået adgang til et bredt felt af kompetencer - vi kan trække på nogle virkelig tunge drenge inden for områder som salg og økonomi, fortæller Jonas Kjemtrup.

Han og Thomas Keller arbejder nu på fuld tid i virksomheden, der holder til i Åbyhøj i Aarhus, efter at Thomas Keller kvittede sit faste job gennem fire år som underviser på Campus Vejle for at leve iværksætterdrømmen ud.

- Med tiden skal vi være flere, men lige nu er det Thomas og jeg, der er de eneste ansatte, og så køber vi os til hjælp. Vi kan leve af det, men i en iværksættervirksomhed går de fleste penge til geninvestering i virksomheden, fortæller Jonas Kjemtrup.

Da de to iværksættere præsenterede deres ide i Løvens Hule, havde de solgt fem bokse. Det tal er i dag oppe på 35 styk, og kunderne er både offentlige og private virksomheder.

Kunderne er primært danske virksomheder, men virksomheden har også sendt enkelte ordrer til Norge, Sverige og Færøerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce