Annonce
Vejle

Jonas og Thomas ramte plet i 'Løvens Hule': Det hele startede i Vejle

Jonas Kjemtrup og Thomas Keller mødtes på Campus Vejle. Torsdag kunne hele Danmark se duoen i "Løvens Hule" på DR1, hvor de fik "iværksætterløven" Jesper Buch til at skyde 400.000 kroner og ekspertise ind i iværksættervirksomheden. Foto: Carsten Andersen
20-årige Jonas Kjemtrup og hans lærer 38-årige Thomas Keller mødtes på Campus Vejle over en iværksætter-idé. I dag er de begge direktører og medejere af virksomheden Mutebox, som torsdag fik nedlagt en investor i Løvens Hule på DR1.

Vejle: 20-årige Jonas Kjemtrup og 38-årige Thomas Keller havde heldet - og evnerne - med sig i tv-programmet "Løvens Hule" på DR1 torsdag aften:

De fik tre af de fem løve-investorer til at kæmpe om at komme med i de to iværksætteres virksomhed Mutebox.

Egentlig startede det hele sidste år på Campus Vejle.

Her var Thomas Keller lærer i virksomhedsøkonomi og innovation, mens Jonas Kjemtrup var hans elev.

- Mutebox var egentlig Thomas' ide, som han præsenterede for mig og spurgte, om jeg ville "køre med". Jeg var selv i gang med nogle andre ideer, men kunne godt se, at Thomas' ide var god, så jeg lukkede de andre ideer og kastede mig over Mutebox, fortæller Jonas Kjemtrup.

- I startfasen brugte jeg meget Thomas til sparring, og han blev stille og roligt en større del af det, og i dag ejer vi begge virksomheden, fortæller Jonas Kjemtrup om virksomheden Mutebox.

Mutebox producerer og sælger lydtætte bokse til opstilling i kontorlandskaber, hvor medarbejdere kan søge hen for at få ro til at foretage opkald.

Optagelserne fandt sted sidst i september, og siden da er der sket meget. Vi har gennem Jesper Buch og hans investeringsselskab fået adgang til et bredt felt af kompetencer.

Jonas Kjemtrup

Kan trække på tunge drenge

Den idé bad de to iværksættere oprindelig de fem løver om at smide 300.000 kroner i mod en ejerandel på 10 procent, men efter en mindre budkrig mellem tre af "løverne" endte de to iværksættere med at acceptere et bud på 400.000 kroner for 20 procent af virksomheden fra serie-iværksætter og "løve" Jesper Buch.

- Optagelserne fandt sted sidst i september, og siden da er der sket meget. Vi har gennem Jesper og hans investeringsselskab fået adgang til et bredt felt af kompetencer - vi kan trække på nogle virkelig tunge drenge inden for områder som salg og økonomi, fortæller Jonas Kjemtrup.

Han og Thomas Keller arbejder nu på fuld tid i virksomheden, der holder til i Åbyhøj i Aarhus, efter at Thomas Keller kvittede sit faste job gennem fire år som underviser på Campus Vejle for at leve iværksætterdrømmen ud.

- Med tiden skal vi være flere, men lige nu er det Thomas og jeg, der er de eneste ansatte, og så køber vi os til hjælp. Vi kan leve af det, men i en iværksættervirksomhed går de fleste penge til geninvestering i virksomheden, fortæller Jonas Kjemtrup.

Da de to iværksættere præsenterede deres ide i Løvens Hule, havde de solgt fem bokse. Det tal er i dag oppe på 35 styk, og kunderne er både offentlige og private virksomheder.

Kunderne er primært danske virksomheder, men virksomheden har også sendt enkelte ordrer til Norge, Sverige og Færøerne.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

GAMLE DAGE

En vaskeægte iværksætter: Manden, der satte Vejle på søkortet, havde et heftigt og lidenskabeligt temperament

Annonce