Annonce
Erhverv

Kioskejere i bitter navnekrig: Beskylder hinanden for at stjæle kiosknavn

De to kiosker ligger både navnemæssigt og beliggenhedsmæssigt tæt på hinanden. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
"Grønnedalens Kiosk" og "Grønnedalens Kiosk 1" er navnene på de to tætliggende kiosker i Løget Center. Der er ejerne imellem voldsom strid om, hvem der stjålet navnet fra den anden.

Vejle: "Han har stjålet mit navn!" – "Nej, han har stjålet mit navn!"

Således ytrer de to kioskejere i Løget Center, 54-årige Karim Arefi og 58-årige Bismillah Wardag, sig om hinandens handlinger.

Årsagen er, at Løget Center er blevet en kiosk rigere - men de to kiosker ligger tæt, ganske ganske tæt både i beliggenhed og navne.

"Grønnedalens Kiosk" og "Grønnedalens Kiosk 1" er nemlig navnene på de to kiosker, der har adresse på henholdsvis Løget Center 8 og Løget Center 10 - og ejes af henholdsvis Karim Arefi og Bismillah Wardag.

De to kioskejere kan dog ikke blive enige om, hvem navnet "Grønnedalens Kiosk" tilhører - og det har ført til en bitter krig ejerne imellem.

Det er et kæmpe problem, fordi mine varer ofte ender i hans kiosk, mens hans varer ender i min kiosk.

Karim Arefi, ejer af Grønnedalens Kiosk

Billigere husleje

De to kioskejere har kendt hinanden i mere end 15 år.

I 2004 åbnede Bismillah Wardag "Grønnedalens Kiosk". Kiosken er siden 2017 blevet drevet af Karim Arefi, der har betalt Bismillah en husleje på 15.000 kroner om måneden.

Men da lokalerne få meter fra kiosken pludselig stod tomme, øjnede Karim Arefi en mulighed for at flytte Grønnedalens Kiosk ind i nye omgivelser - til en markant mindre månedlig husleje på kun 7000 kroner.

Han valgte derfor 1. november 2018 at tage kioskens navn og - ifølge Bismillah Wardag - alt kioskens inventar med ind i de nye lokaler, hvorfor Bismillah Wardag stod med en dyr ejendom uden indtjening.

Derfor var han nødsaget til at åbne en ny kiosk - en kiosk, han navngav "Grønnedalens Kiosk 1".

- Når lokalet stod tomt, var jeg nødt til at åbne en ny kiosk. Men det har været dyrt, da gulvet skal renoveres, og fordi Karim har stjålet både postkasse, kasseapparat, skilte og lamper og taget det med over i de nye lokaler, fortæller Bismillah Wardag, der samtidig er frustreret over, at han har mistet hele sin kundekreds.

Annonce

Intet gjort forkert

Der er dog ej heller enighed om, hvem kioskens inventar tilhørte eller tilhører.

Karim Arefi mener nemlig ikke, han har gjort noget forkert - og at han var i sin gode ret til at flytte kiosken og tage både inventar og navnet med sig. Et navn, han 3. juli 2019 fik registreret som et beskyttet varemærke ved Patent- og Varemærkestyrelsen.

- Han er bare træt af, at han har mistet sin månedlige husleje på 15.000 kroner - og at han ingenting sælger, siger Karim Arefi, der har tapet et lamineret papir op på døren, hvor årsagen til flytningen står forklaret.

Karim Arefi, 54 år, driver Grønnedalens Kiosk på Løget Center 8. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Annonce

Varer havner i hinandens kiosk

De to kiosk-kamphaner kan dog blive enige om én ting: At det er problematisk, at kioskernes navne er identiske.

- Det er et kæmpe problem, fordi mine varer ofte ender i hans kiosk, mens hans varer ender i min kiosk, siger Karim Arefi, der samtidig understreger, at han under ingen omstændigheder har tænkt sig at ændre navnet på sin kiosk.

Og det har Bismillah Wardag heller ikke.

- Jeg vil ikke ændre det, da det er mit navn - og det har det altid været. Karim lejede kiosken af mig, og han vælger så at flytte og tage mit navn og inventar med, uden at betale mig noget. Han har ødelagt min butik og ejendom, siger Bismillah Wardag, der nu har ansat en advokat, da han vil have Karim Arefi til at betale for renoveringen af sin kiosk.

Bismillah Wardag, 58 år, har åbnet Grønnedalens Kiosk 1. Han ønskede ikke at medvirke på billede. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
"Vores gamle udlejer var desværre ikke villig til at gå ned i pris og afslog gang på gang at få huslejen ned, og da vi kunne få halveret huslejen her, blev vi nødt til at flytte kiosken," står skrevet på et lamineret papir på indgangen til Karim Arefis kiosk. Foto: Nicklas Ansbjerg Nielsen
Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

VEJLE

Øv-øv for 400-500 kommunalt ansatte: Årets julefrokost er aflyst

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce