Annonce
Hedensted

Kommunen går hårdt til værks med motorsaven for bevare naturområde

For også i fremtiden at bevare den nuværende natur på Skærven i Løsning, bliver det i løbet af vinteren nødvendigt at rydde ud noget af det grønne liv. Arkivfoto: Søren E. Alwan

En igangværende overbevoksning tvinger Hedensted Kommune til at rydde ud i vegetationen for at holde liv i den lysåbne natur.

Overdrevet på Skærven i Løsning er ved at gro til. Især en tæt bevoksning af bævreasp er i gang med at udkonkurrere de øvrige arter, som en knyttet til overdrevets lysåbne og næringsfattige natur.

Derfor går Hedensted Kommune i løbet af december i gang med at rydde træer og træopvækst.

Målet er at bevare de forhold, der udgør levesteder for særlige planter og dyr i områrdet. For at undgå, at den ryddede vegetation hurtigt skyder op igen, er det samtidig nødvendigt at gå særdeles hårdt til værks.

Det betyder blandt andet, at fældede træer lægges ud i den omgivende skov, mens enkelte træer slås ihjel uden at fælde dem, så insekter og fugleliv kan nyde godt af dem.

Skærven har fået sit navn som følge af tidligere tiders produktion af skærver til jernbanen. Da produktionen blev indstillet, tilplantede daværende ejer DSB arealer for at undgå fygning fra det bare sandareal.

Hedensted Kommune købte Skærven i 2011.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Billund

Salmekoncert i Grindsted Kirke

Annonce