Annonce
Jelling

Kommunen sagde nej: Sognegård har alligevel opstillet digital LED-skærm

Selvom LED-skærmen ved Sandvad Sognegård er transportabel, fordi den står på en trailer, er den stadig ikke lovlig at have stående. Foto: Anders Kynde
De seneste par uger har en stor LED-skærm stået ved Sandvad Sognegård ud mod Tørringvej. Det er sket, selvom Vejle Kommune for nylig afviste at give tilladelse til skærmen.
Annonce

Sandvad: Lej en pølsevogn, kom til nytårskur, oplev Sussi og Leo eller besøg Sandvad Sognegård.

Budskaberne er forskellige på den store, digitale skærm, der er placeret på en trailer. Den står foran Sandvad Sognegård, der ligger ved Vongevej og Tørringvej, hvor der dagligt passerer 2-3000 biler.

Her har den stået de seneste par uger, men ifølge Vejle Kommune er det ulovligt. Lars Buksti, som er kommunens planchef, undrer sig over, at sognegården har opstillet LED-skærmen, da han var i dialog med indehaverne af Sandvad Sognegård for få måneder siden.

- Det kommer bag på mig. Vi har været i dialog med Sandvad Sognegård i oktober eller november, hvor de spurgte og fik afslag på at få sat en skærm op. De har af flere omgange forsøgt at omgøre vores første udmelding, men vi har stået fast. Vi kan selvfølgelig tage en snak på et senere tidspunkt, hvis der ændrer sig noget rent politisk vedrørende LED-skærme, men på nuværende grundlag kan vi ikke give dem tilladelse, siger Lars Buksti.

- Det er en lidt speciel situation, at de vælger at ignorere vores afslag. Hvis ikke den bliver fjernet, kommer vi ud og giver dem et påbud om at fjerne skærmen, siger han.

Det er en lidt speciel situation, at de vælger at ignorere vores afslag. Hvis ikke den bliver fjernet, kommer vi ud og giver dem et påbud om at fjerne skærmen.

Lars Buksti, planchef i Vejle Kommune

Annonce

Regler er regler

Vejle Kommune har tidligere haft bøvl med lignende LED-skærme, som har været opstillet på Fredericiavej i Vejle. Her venter i øjeblikket en retssag mellem kommunen og folkene bag skærmen.

Og selvom Sandvad Sognegård ligger i et mindre trafikeret område end virksomhederne på Fredericiavej, gælder de samme regler.

- Der er som udgangspunkt ikke nogen regler, der giver folk lov til at sætte LED-skærme op, medmindre der er lavet særlige regler. Men der er ingen særlige regler ude ved Sandvad Sognegård, forklarer Lars Buksti.

Vejle Kommune har selv et par LED-skærme på Fredericiavej og Koldingvej i Vejle. Hvorfor er de lovlige?

- Der er lavet særlige bestemmelser omkring dem, blandt andet at der ikke er noget kommercielt formål. På disse skærme kan en dagligvarebutik eksempelvis ikke få lov til at reklamere. Det er kun for ting, som har med almenvellet at gøre, det vil sige kulturarrangementer og den slags. Eller det kan være City Vejle, der reklamerer for Open by Night, som vedrører alle mennesker, siger planchefen.

Annonce

Ejere vil flytte skærmen

Avisen har været i kontakt med Lone Beyer, som sammen med manden Brian driver Sandvad Sognegård. Parret ejer også Hotel Gudenå i Tørring, som ligger i Hedensted Kommune.

- Skærmen er transportabel, fordi den står på en trailer. Det er ikke meningen, at den skal stå der i længere tid. Den er der i en prøvetid, og så skal den flyttes til hotellet, siger Lone Beyer.

Men det er stadig ulovligt, selvom den står på en trailer.

- Ja, men den er kun til låns ved Sandvad. Vi har lånt den for at se, hvad det kunne give af effekt, og så kører vi den på hotellet, siger hun.

Hvornår har I tænkt jer at fjerne den?

- Det ved jeg ikke. Det skal du ikke blande dig i. Det er en sag mellem os og Vejle Kommune, siger Lone Beyer.

Indehaverne af Sandvad Sognegård ejer også Hotel Gudenå i Tørring, hvor de i stedet vil flytte skærmen hen. Foto: Anders Kynde
Annonce
Vejle

En broget uge - men vi lå nummer 1

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Møder kan være smittekilde: Sct. Norberts Skole sender to klasser hjem

Vejle

Idrætsefterskole corona-tester alle elever: 60 er sendt hjem

Annonce