Annonce
Børkop

Konkurs-bageri efterlader kæmpestor gæld: Leverandører risikerer at miste næsten en million kroner

Ejer af Brejning Bageri og selskabet bag er Gündüz Göktas fra Aarhus. Kazim Bulduk (på billedet) gav dog udtryk for at være det over for avisen og medarbejderne. Arkivfoto: Søren Gylling
Brejning Bageri gik konkurs i januar. Siden er det piblet frem med kreditorer, der føler sig snydt. De mener ifølge konkursboets behandler at have knap 900.000 kroner til gode.
Annonce

Brejning: Flere leverandører til Brejning Bageri stod i december frem og fortalte til avisen, hvordan de følte sig snydt for mange tusinde kroner. De havde leveret varer til adressen, men siden ikke set en eneste øre.

Omfanget lader dog til at være større end først antaget. I hvert fald har en skare af kreditorer meldt sig på banen, efter at selskabet bag bageriet i januar gik konkurs.

Samlet set er der på nuværende tidspunkt anmeldt krav for knap 900.000 kroner.

Det fortæller advokat Rasmus Riisbro fra Lind Advokataktieselskab i København. Han behandler konkursboet og har derfor været i kontakt med flere af kreditorerne.

- Det er desuden fortsat muligt at foretage anmeldelse af krav i konkursboet. Blandt andet har Gældsstyrelsen endnu ikke anmeldt sit eventuelle krav, siger advokat Rasmus Riisbro.

Det er desuden fortsat muligt at foretage anmeldelse af krav i konkursboet.

Rasmus Riisbo, advokat

Annonce

Kammerat var ejeren

Det er ifølge advokaten stadig tidligt i forløbet, og det er endnu uvist, hvilke aktiver, om nogen, der er i konkursboet.

Selskabet bag Brejning Bageri hedder "Youhavemessage". Det bestod også af en sugardatingside. Bageriet står imidlertid for langt størstedelen af gælden.

Ejer er Gündüz Göktas fra Aarhus, der ifølge Det Centrale Virksomhedsregister (CVR) har solgt alt fra pizzaer til hårde hvidevarer.

Vejle Amts Folkeblad blev først bekendt med det egentlige ejerskab inden årsskiftet.

I sommer, da bageriet åbnede, udgav Kazim Bulduk sig for at stå bag, hvilket flere af de ansatte også troede var tilfældet.

De to mænd kender hinanden. Kazim Bulduk har i et interview kaldt Gündüz Göktas for sin kammerat, og i forbindelse med sitet "todayters.dk" fremgik Kazim Bulduk af reklamematerialet. Flankeret af dyr champagne og unge kvinder.

Annonce

Taget til udlandet

Gündüz Göktaz mødte ikke selv op i Skifteretten i Aarhus, der tog ham under konkursbehandling efter lønmodtagerkrav.

Sagen var blevet forkyndt for ham, og han skulle ifølge avisens oplysninger have svaret, at han ikke længere opholder sig i Danmark og ej heller kommer tilbage.

Det var ansatte, der i november satte skub i lukningen af Brejning Bageri.

Flere sagde enten op eller meldte sig syge, fordi de ikke fik deres løn og på grund af dårligt arbejdsmiljø. Tre fagforeninger - 3F, HK og Fødevareforbundet NNF - gik ind i sagen for at hente pengene hjem til sine medlemmer.

Efter konkursen har de kunnet hente hjælp i Lønmodtagernes Garantifond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce