Annonce
Ikast-Brande

Lego-pengetank køber aktier i Danske Stenhuggerier

Danske Stenhuggerier har udviklet sig meget. Sidste år etablerede firmaet således flere nye stenhugger-butikker i større byer. Foto: Danske Stenhuggerier
Kirk Kapital har købt 45 procent af aktierne i Danske Stenhuggerier med hovedsæde i Nr. Snede.

Nr. Snede: Danske Stenhuggerier, der har hovedsæde i Nørre Snede, får nu en ny partner, der blandt andet kan være med til at styrke stenhugger-virksomhedens ekspansion i udlandet.

Kirk Kapital, der er Lego-familien Kirk Johansens "pengetank", har overtaget 45 procent af aktierne i Danske Stenhuggerier A/S, som er den førende leverandør af gravsten i Danmark.

- Vi er gået på eksportmarkedet i Norge og Tyskland, og det er selvfølgelig det, Kirk Kapital har fået øjnene op for og vil være en del af som mindretals-aktionær, siger direktør Carsten Nørmark Christensen til Horsens Folkeblad.

Annonce

- Vi glæder os til en spændende fremtid. Kirk Kapital har nogle kompetencer, der rummer store muligheder, tilføjer direktøren.


Vi glæder os til en spændende fremtid.

Carsten Nørmark Christensen, direktør for Danske Stenhuggerier


Danske Stenhuggerier har i de senere år opkøbt flere stenhuggerier, senest i Gudnason Granit i Give. Nu om dage er Danske Stenhuggerier landets største leverandør af natursten og producerer primært gravsten.

På landsplan har firmaet 160 medarbejdere, og der er 70 bemandede stenhuggerier i landet. På matriklen i Nørre Snede er der 30 medarbejdere, og der er 20 medarbejdere i Give.

- Lige nu kommer der ikke flere medarbejdere i Nørre Snede, men på længere sigt bliver det nødvendigt. Det er planen, at organisationen stille og roligt bliver udvidet, og det samme med produktionsenhederne. Vi regner også med, at vi kan skabe flere lærepladser, så vi kan bevare vores lille branche, hvor der ikke bliver udlært så mange om året, siger Carsten Nørmark Christensen.

Kigger på Sverige

Danske Stenhuggerier blev etableret i 1983 i Nørre Snede, hvor virksomheden som nævnt har hovedkontor og en del af sin produktion. Blandt medstifterne tilbage i 1983 var Carsten Nørmark Christensen selv, som dengang kun var 18 år.

Firmaet har fem afdelinger i Norge og en i Tyskland, og man håber ifølge Carsten Nørmark Christensen også på sigt at kunne etablere en afdeling i Sverige, hvor man får hovedparten af stenene fra.

Prisen for aktiehandlen vil Carsten Nørmark Christensen ikke ud med:

- Nej, det siger jeg ikke. Det vigtige er, at vi får en spændende partner, siger han.

Danske Stenhuggeriers anden nuværende ejer JJO Invest ser også frem til partnerskabet med Kirk Kapital.

- Vi glæder os til partnerskabet med Kirk Kapital. For os var det vigtigt at finde en familieejet partner, som vil værne om Danske Stenhuggeriers værdier og succes, og det som er opbygget gennem mange år. I tillæg, så vil Kirk Kapital også bidrage aktivt i udviklingen af virksomheden fremadrettet, udtaler Carsten Sjørvad, administrerende direktør for JJO Invest ApS, der siden 2010 har været partner i Danske Stenhuggerier.

I forbindelse med aktie-transaktionen tiltræder Carsten Sjørvad som bestyrelsesformand. Jacob Eiskjær Olesen og Carsten Nørmark Christensen forsætter som bestyrelsesmedlemmer. Kirk Kapital repræsenteres i bestyrelsen af Andreas Færk og Emilie Bjørnekær Rosenkvist.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle Boldklub For abonnenter

Det er kun en pokalkamp: Men derfor gør VB alligevel klogt i vinde over AC Horsens

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sikær tog serveretten med præcist svar - og derefter skiftedes borgmesterkandidater pænt: Men på særligt et punkt havde Sikær og Jens Ejner forskellige holdninger

forside For abonnenter

Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

Alarm 112

Hjælp politiet: Leder efter 17-årig pige

Billund

Venstre-kandidat er vred: Har fået stjålet mindst fem valgplakater

Erhverv

Han fik den generte milliardær i tale: 'Der var et stykke danmarkshistorie, der slet ikke var fortalt tilstrækkeligt'

Vejle For abonnenter

Først var de tæt på at opgive: Nu er Hovers kunstgræs ramt af den verdensomspændende varekrise - de manglende dele kan ligge i én hånd

Ikast-Brande

Ægpakkeri var pionérvirksomhed i Brande

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Rema lukker onsdag: Den nye købmand har ikke dansk pas - det er dæleme svært at høre

Debat

Sofie Østergaard: Lader du din partner styre økonomien for dig?

Navne

Morten stiller ikke op til byrådsvalget denne gang, til gengæld er han allerede blevet valgt til noget andet

Erhverv For abonnenter

Godsejeren investerer det hele: - Jeg har en dejlig, smuk hustru, der tjener godt

Vejle Boldklub

Ingen masseudskiftning hos VB til pokalkampen i Horsens: Genvalg til alle minus én

Annonce