Annonce
Børkop

En by, man kan få øje på: Lokalråd vil købe fire meter høje briller

En fire meter høj brille, der måske forvrænger og farver udsynet. Det er på til Brejning. Endnu er dens endelig udformning og indhold ikke konkret på plads, men der er fundet penge til kunstværket. For lokalrådet vandt pengene i en konkurrence. Illustration: Palle Mernild
Brejning Lokalråd har vundet 300.000 kroner til "SanseUnivers – Brejning", og de penge skal bruges til at bringe naturvidenskaben og kunsten ind i byen. Første led er en fire meter høj brille.

Brejning: Et par store briller er på vej til Brejning. Et par seriøst store briller vel at mærke. Fire meter høje.

Der er nemlig tale om et kunstværk, der nok er formet som briller, men som er meget mere end det.

- Vi håber da, det bliver et varetegn for Brejning. Et sjovt og smukt varetegn, der gerne skal give en wow-effekt på en langtidsholdbar måde. Værket, som skabes af kunstneren Palle Mernild, kommer til at hedde Your Perception (din opfattelse, red.), og det handler netop om dét. Om at når man kigger gennem brillerne, så har hver beskuer sin egen opfattelse af, hvad man ser. Det perspektiv en beskuer har, er ikke den samme som den, der står lige ved siden af. Vi ser verden på hver vores måde, siger Eva Lund, der er næstformand i Brejning Lokalråd.

Annonce

Sanseunivers

SanseUnivers - Brejning har til formål at udvide sansekonceptet til at omfatte både naturen og byen og skabe naturvidenskabeligt/kunstnerisk rum for yderlig skærpelse af de syv sanser.

Det skal inspirere til leg, samvær, nysgerrighed, ny viden og fordybelse.

Yderligere skal det komplementere og skabe synergi til igangværende planer om renovering og forskønnelse af Brejning Søndergade og Fischers Plads.

Selvom det hedder SanseUnivers - Brejning kan konceptet udvides til at gælde hele 7080, men i første omgang er der fokus på Brejning.

Penge fra konkurrence

Der er endnu ikke fundet en placering i Brejning til kunstværket, men der er fundet finasiering.

Det er nemlig sket ved, at lokalrådet har vundet pengene hos Vejle Kommune. Lokalrådet har nemlig vundet den økonomiske håndsrækning i form af en gevinst på 300.000 kroner i Vejle Kommunes konkurrence "Den store idé".

Og i Brejning hedder buddet på den store idé; SanseUnivers - Brejning.

- Her er brillerne første led, men der er to led mere tænkt ind i selve sanseuniverset. Det betyder, at vi vil arbejde på forskønnelse, fællesskaber og æstetisk sammenhæng gennem hele byen med naturvidenskabelig kunst og kultur som bindeled, siger Eva Lund.

- Vi har tænkt i to led mere, nemlig kunst og kultur på det kommende Brejning Bytorv samt forskellige idéer til, hvordan man kan bruge naturen til fordybelse. Det skal ske i form af forskellige nedslagspunkter, hvor man kan finde roen, forklarer hun videre.

Brille er første led

De to næste led må dog vente.

De penge, som lokalrådet har vundet, går nemlig til "Your Perception" samt til en fernisering for hele byen og alle andre interesserede, når værket står klar.

- Af de tre idéer vi har lagt ud med, er det brillen, som bliver første led i Sanseunivers. Herefter vil vi løbende forsøge at igangsætte nye forskelligartede tiltag, som vi søger fondsmidler til, siger Eva Lund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce