Annonce
Vejle

20-årig døde i badekar: Medarbejder på bosted i Vejle tiltales for uagtsomt manddrab

Sofie Frydensbjerg Nielsen blev kun 20 år. Foto: Mette Mørk
Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i sagen om den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsens død på bostedet Bifrost. En tidligere medarbejder er tiltalt.

Vejle: I sommeren 2019 blev den 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen fundet død i et badekar på bostedet Bifrost i Vejle.

Sydøstjyllands Politi har nu valgt at rejse tiltale i sagen. En tidligere medarbejder på bostedet er tiltalt for uagtsomt manddrab, oplyste Sydøstjyllands Politi mandag formiddag i en pressemeddelelse.

Da sagen skal behandles ved retten, har Sydøstjyllands Politi ikke aktuelt yderligere oplysninger til offentligheden om sagen.

Sofie Frydensbjerg Nielsen døde efter at være blevet badet i for varmt vand. Efter 10-15 minutter uden opsyn blev hun fundet livløs med andengradsforbrændinger.

Retsmedicinerne kunne ikke fastslå den præcise dødsårsag, men skrev i obduktionsrapporten, at den kunne "være følger til overophedning efter ophold i vand med temperatur væsentligt over legemstemperatur”.

Det fremgår af obduktionsrapporten og den findestedsundersøgelse, som retsmedicinere og politiets kriminalteknikere udfærdigede i forbindelse med dødsfaldet. Indholdet af begge dele har Vejle Amts Folkeblad tidligere fået indsigt i.

Sagen kort

  • 20-årige Sofie Frydensbjerg Nielsen blev 19. juni 2019 fundet livløs i et badekar på det kommunale bosted Bifrost, afdeling Bygden, på Søndermarken i Vejle.
  • Sofies forældre badede hende aldrig uden opsyn, fordi hun på grund af sit handicap hverken kunne kalde på hjælp eller selv komme ud af et badekar.
  • Hun døde efter at have siddet i badekarret i 20-25 minutter og uden opsyn i 10-15 minutter.
  • Hun blev fundet med andengradsforbrændinger flere steder på kroppen, ifølge obduktionsrapporten.
  • Sydøstjyllands Politi har nu valgt at rejse tiltale mod en tidligere medarbejder. Tiltalen går på uagtsomt manddrab.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give

Corona sender 45 elever og ni lærere hjem

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce