Annonce
Vejle

Meningsmåling: Nye Borgerlige er på vej i byrådet - men uforandret mellem rød og blå blok

Jens Ejner Christensen (V) og Martin Sikær (S) er de to topkonkurrenter til borgmesterposten i Vejle, når vi skal til stemmeurnerne 16. november. Avisens meningsmåling fortæller, at der ikke rykkes markant på byrådets blokke, selvom Venstre går tilbage. Foto: Mette Mørk. Collage: Kristian Pahus
Jysk Analyse har gennemført en meningsmåling for Vejle Amts Folkeblad. Hvis resultatet holder, sker ændringerne i mandatfordelingen inden for de nuværende blokke.

Vejle: Vejle Byråd får to nye partier fra 1. januar 2022, hvis vælgerne 16. november stemmer som en meningsmåling foretaget af Jysk Analyse for Vejle Amts Folkeblad antyder.

10 måneder før byrådsvalget har analyse-firmaet i perioden fra 4. til 7. januar gennemført telefoninterview med et repræsentativt udsnit på 1030 borgere i Vejle. De er blandt andet blevet spurgt, hvad de vil stemme, hvis der var kommunalvalg i morgen.

Svarene - der rummer en usikkerhed på maksimalt 3,2 procentpoint - viser, at to nye partier er på vej til at slutte sig til de syv partier, der i dag er repræsenteret i Vejle Byråd.

Annonce

Enhedslisten og Nye Borgerlige ser ud til at samle stemmer nok til at få hver en plads omkring det hestesko-formede bord i byrådssalen.

Helt overordnet viser analysen, at der ikke sker forskydninger mellem de nuværende blokke i byrådet, selvom valget tegner dårligt for både Venstre og Dansk Folkeparti.

Bet for borgmesterparti

Borgmesterpartiet med Jens Ejner Christensen i spidsen mister et mandat og betaler måske prisen for den uro, der for tiden præger Venstre på landsplan.

Det samme gælder for Dansk Folkeparti, der ifølge målingen går fra tre til to mandater. På landsplan er partiets tilslutning skrumpet til en tredjedel af størrelsen fra valget i 2015, men så hårdt er DF ikke ramt på lokalplan.

Mens det ene folkeparti går tilbage, går et andet frem - nemlig Det Konservative Folkeparti. Målingen viser, at partiet kan erobre et tredje mandat om 10 måneder.

Annonce

S holder skansen

Socialdemokratiet med borgmesterkandidat Martin Sikær i spidsen ser ud til at gentage succesen fra det seneste valg, hvor partiet blev byrådets største med 11 mandater. På valgnatten blev Socialdemokratiet dog sat uden for indflydelse sammen med SF - men det kommer ikke til at gentage sig, lover den nye spidskandidat på forhånd.


Helt overordnet viser analysen, at der ikke sker forskydninger mellem de nuværende blokke i byrådet, selvom valget tegner dårligt for både Venstre og Dansk Folkeparti.

Udsnit af artiklen


SF må efter målingen sige farvel til ét byrådsmedlem, mens der er uforandret opbakning rent mandatmæssigt til byrådets to mindste partier, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance, der hver får ét mandat.

Ifølge målingen bliver der ikke plads til to af de partier, der allerede er på den nationale stemmeseddel - Alternativet og Kristendemokraterne. Tilslutningen er for lille til at få mandater i byrådet som de ser ud nu, 10 måneder før, krydset skal sættes.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Sport

Razorbacks på svær opgave: Skal overraske stort for at spille DM-finale på eget stadion

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce