Annonce
Jelling

Bajere til døren: Mikrobryggeri bringer ud med succes

Jelling Bryggeri oplever efterspørgsel på at bestille øl til døren og har siden maj haft seks leveringer til private kunder. PR-foto: Jelling Bryggeri
Under coronakrisen har Jelling Bryggeri haft gode erfaringer med at bringe bajere ud til folket under et koncept, mikrobryggeriet kalder ”Øl til døren”.
Annonce

Jelling: Da coronakrisen lukkede det meste af Danmark ned, blev Jelling Bryggeri tvunget til at tænke i andre baner i forbindelse med deres ølsalg.

Mikrobryggeriets sædvanlige forhandlere såsom Byens Café, Jelling Golfklub, egnens brugser og den årlige Jelling Festival skulle med færre gæster eller ingen bruge mindre øl end tidligere. Derfor så de frivillige ildsjæle bag Jelling Bryggeri sig nødsaget til at ryste et nyt koncept ud af ærmet – ”Øl til døren”.

Konceptet går ud på, at kunden gennem Jelling Bryggeris egen hjemmeside bestiller en ordre af øl, som bryggeriet pakker ned i ølkasser og dagen efter leverer foran kundens hoveddør i Jelling og omegn, hvor kunden betaler gennem mobilepay.

En ølkusk bringer ølkassen og sikrer korrekt afspritning og minimal kontakt.

- Da Jelling Festival blev aflyst, måtte vi ændre vores brygplanerne, fordi vi leverer en pæn mængde fadøl til gæster af Alfreds Bar og Mormors Mad under festivalen. Det var en af grundene til, at vi grundlagde det nye koncept, som også bringer særlige upasteuriserede øl ud til kunden, siger Jens Sandholt Verner, der er bestyrelsesmedlem hos Jelling Bryggeri.

Annonce

Konceptet fortsætter

Jelling Bryggeri står for alt lige fra brygning af øllet til påfyldning af fustager og flasker, til levering igennem deres forhandlere.


Vi har indtil nu haft seks leveringer af øl til døren hos vores private kunder, og vi fortsætter vores koncept, selvom de sædvanlige forhandlere igen er begyndt at bestille vores øl på næsten samme niveau som før coronakrisen.

Jens Sandholt Verner


Ifølge bryggeriets egen hjemmeside er Jelling Bryggeri et af landets mindste bryggerier med en årlig produktion på 20-25.000 liter øl, og i regnskabsåret 2018-2019 havde bryggeriet et årsresultat på 13.185 kroner.

Aktieselskabet Jelling Bryggeri har med ”Øl til døren” under coronakrisen kunnet afsætte omtrent det øl, der allerede var brygget på forhånd.

Dermed har bryggeriet opretholdt en fornuftig omsætning, der gør, at der er overskud i regnskabet for 2019-2020.

- Vi har indtil nu haft seks leveringer af øl til døren hos vores private kunder, og vi fortsætter vores koncept, selvom de sædvanlige forhandlere igen er begyndt at bestille vores øl på næsten samme niveau som før coronakrisen, fortæller Jens Sandholt Verner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce