Annonce
Give

Navnekonkurrence: Hjælp zoologisk have med at navngive lille brillebjørn

Brillebjørneungen er snart et halvt år gammel og skal nu navngives. Foto: Givskud Zoo - Zootopia
Han er den første af sin slags i Danmark og en del af en truet dyreart, men selvom brillebjørneungen i Givskud Zoo - Zootopia snart er et halvt år, har den endnu ikke noget navn. I samarbejde med Givskud Zoo - Zootopia kan du via Vejle Amts Folkeblad være med til at navngive brillebjørnen.

Givskud: Hvad skal brillebjørneungen i Givskud Zoo - Zootopia hedde?

Det spørgsmål skal afklares i løbet af de kommende uger, og nedenfor kan du komme med dit forslag. Forinden får du lige et par informationer, som måske kan give inspiration til at komme op med det helt rette navn.

Først og fremmest er der tale om en lille hanunge, der er resultatet af en parring mellem Nazca og Raymi. De to brillebjørne anses for at være blandt de vigtigste avlspar i Europa, og derfor havde den zoologiske have i Givskud da også svært ved at få armene ned, da fødslen var en realitet.

Annonce

Ifølge Morten Hechmann Andersen, der er formidlings- og marketingchef i Givskud Zoo, er der ikke nogen særlige kendetegn ved et godt navn til en brillebjørn. Dog må det gerne klinge spansk, da brillebjørnene stammer fra Sydamerika, fortæller han.

Du kan komme med dit bud ved at udfylde formularen nedenfor. Herefter er Givskud Zoo med til at udvælge tre af de bedste bud. De tre navne kommer herefter til afstemning op vafo.dk. Brillebjørnen opkaldes efter det navn, der modtager flest stemmer.

Artiklen fortsætter under formularen

Nysgerrig unge - beskyttende mor

Den endnu navnløse brillebjørneunge blev født i februar. Udover at være den første bjørneunge, der er kommet til verden i Givskud Zoo, er det samtidig den første brillebjørn, der nogensinde er født i Danmark.

Brillebjørnen blev født i en såkaldt redekasse, hvor den også opholdt sig den første del af sit liv. Her kunne man via et webcam følge ungens udvikling, og i det hele taget har Givskud Zoo - Zootopia godt kunnet mærke interessen for det sjældne dyr.

- Det er meget tydeligt, at der kommer enorm stor respons, når vi deler noget om den. Folk knytter sig til de her dyr. Det er dejligt, for vi er sat i verden for at fortælle historier om vild natur, og kan vi være med til, at folk bliver fascinerede, kan man også håbe, at de engagerer sig i at skabe gode forhold for både dyr og natur, siger Morten Hechmann Andersen.

Sådan fungerer navngivningen

  • Du kan komme med dit bud på, hvad brillebjørneungen i Givskud Zoo - Zootopia skal hedde. Det gør du ved at udfylde formularen, der er vedhæftet denne artikel på vafo.dk/give inden 27. juni.
  • Herefter er Givskud Zoo - Zootopia med til at udvælge tre af navnene, som brugerne på vafo.dk kan stemme på.
  • Brillebjørneungen får det navn, der modtager flest stemmer.
  • Navnet offentliggøres i uge 27.
  • Alle, der bidrager til navngivningskonkurrencen, er samtidig med i puljen om at vinde et ophold for to personer på Jørgensens Hotel i Horsens med tre-retters menu og morgenmad. Der udtrækkes to vindere.
  • Du kan læse mere om præmien her: https://avisfordele.dk/collections/rejser-ophold/products/sommerophold-pa-jorgensens-hotel-i-horsens-inkl-3-retters-menu-morgenmad-m-m

De seneste uger er brillebjørnen blevet mere og mere nysgerrig, og den er derfor begyndt at kigge udenfor i anlægget.

- Moren er stadig meget, meget forsigtig. Den lille brillebjørn har meget mod på at komme ud, men moren ved godt, hvor der er farer i form af grene og sten, man kan falde ned fra. Derfor dribler hun lidt rundt med den for at få den derhen, hvor den skal være. Så indtil videre er det kun blevet til nogle små udflugter nogle få meter ud i anlægget, men det bliver længere og længere, siger Morten Hechmann Andersen.

Brillebjørnen er både nysgerrig og modig, men den lille hanunges mor holder skarpt øje med den, så den ikke kommer til skade. Foto: Givskud Zoo - Zootopia

Han fortæller videre, at det altid er ekstra interessant at se en unges udvikling, når der er tale om en førstegangsfødende mor, som det er tilfældet med Nazca.

- Nogle gange går det rigtig godt, og andre gange er det en katastrofe, men hun er rigtig god til at passe den. Faktisk er hun bare lidt mere forsigtig, end en erfaren mor ville være.

En brillebjørn bliver normalt 20-30 år gammel.


Den lille brillebjørn har meget mod på at komme ud, men moren ved godt, hvor der er farer i form af grene og sten, man kan falde ned fra.

Morten Hechmann Andersen, formidlings- og marketingchef Givskud Zoo


Mor Nazca med den endnu unavngivne brillebjørneunge. Foto: Givskud Zoo - Zootopia
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kendt erhvervsmand tabte i boligretten: Nu har hans lejer rettens ord for, at hun må blive boende - selv om han gerne vil rive det forfaldne hus ned

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder besøger Vejles dyreste og fineste restaurant: 'Efter Jens Vejmand kører det langsomt af sporet for mig'

Erhverv For abonnenter

Vejle-frisør skal bruge flere kvadratmeter: 'Jeg er klar til en ny mission' - salonen får nyt navn og flytter ud af baggården

Alarm 112

Halsgreb i Ørstedsgade: 40-årig skal i fængsel for at tage kvælertag på sin gæst

Hedensted For abonnenter

Dansk energi-gigant har planer om endnu en stor solcellepark i kommunen: Her vil de lave strøm til 14.000 husstande

Løvkvist: Pape bøjede sine principper i Hjort-sagen for at ophæve sin egen isolation

Vejle

Se video: De hænger 150 store, gule cykler op i gågaden: 'Det kommer til at se ret massivt ud'

Billund For abonnenter

Vorbasse Campings nye ejere har overtaget pladsen: - Vi føler slet ikke, at det er et arbejde

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Alarm 112

Så har man set det med: Der sad fem mænd i en tuk-tuk. Den ene sprang ud og ødelagde et nyplantet træ

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Erhverv

Succesfuld møbelsnedker får udstillingsvindue i Kirkegade: Thomas er vild med duften af træ. 'Siden jeg var barn, har det siddet dybt i mig'

Vejle For abonnenter

Borger undrer sig på byens nyeste vej: 'Du støder jo panden mod en mur, når du går på det fortov'

Erhverv

Placeringen er afsløret: Her kan du komme til at se den nye Tour de France-skulptur, som er skænket til Vejle af en række erhvervsfolk

Annonce