Annonce
Kultur

Ny hjemmeside giver svar: Ja, skolen er for alle

En ny hjemmeside skal give alle forældre, særligt tosprogede, oplysning om skolestart, skrevne og uskrevne regler i den danske folkeskole. Vifin (Videncenter for Integration) står bag hjemmesiden sammen med Vejle Midtbyskole, Vejle Bibliotek og Sprogcenter Vejle. Foto: Vifin
En ny hjemmeside skal give alle og især tosprogede forældre mulighed for bedre at forstå den danske skolestruktur og hvordan det er for deres børn at starte i skolen.

Vejle: En ny hjemmeside skal give især tosprogede forældre hjælp til børnenes skolestart. Men alle andre kan med fordel læse med. Hjemmesiden giver nemlig baggrundsviden om ikke blot hvordan, men også hvorfor skolen er, som den er.

Er skolen virkelig for alle? Har alle forældre den samme viden om, hvad der foregår i skolen og hvorfor? Hvilke faglige og sociale udfordringer møder børn, når de starter i skolen?

Det er nogle af de spørgsmål, som hjemmesiden har som mål at svare på. Vifin (Videncenter for Integration) på Banegårdspladsen i Vejle har i samarbejde med Vejle Midtbyskole, Vejle Bibliotek og Sprogcenter Vejle udviklet den nye hjemmeside "Skolen for alle". "Skolen for Alle" er et pilotprojekt støttet af Trygfonden. Det skal give et indblik i, hvordan det er at gå i skole i indskolingsklasserne. Skolen er for alle, og derfor er målet at give alle en chance for at forstå de skrevne og uskrevne regler, der gælder i den danske folkeskole.

Besked på mange sprog

Hjemmesiden fortæller om, hvad børnene lærer, hvordan skoledag og skoleår forløber. Der fortælles også om SFO, frikvarterer og det vigtige sociale fællesskab i klassen. Oplysningerne gives blandt andet gennem en stribe af små film, hvis lydside kan høres på mange sprog.

Man kan høre om hjemmesiden på Vejle Bibliotek i uge 47, mellem 18. og 23. november.

Vifin arbejder desuden med en række projekter relateret til resiliens, verdensmålene, digitale medier, voksenundervisning og integration.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce