Annonce
Vejle Boldklub

Ny investor køber sig ind i VB: Han ønsker ikke sit navn frem

Andrew Zolotko (til højre) har fortsat over 50 procent af aktier i Vejle Boldklub, og dermed er det fortsat ham, som har det afgørende ord. Arkivfoto: Mette Mørk
Ejerkredsen i Vejle Boldklub er udvidet med en investor, som ikke ønsker sit navn frem. Der er tale om en vesterlænding med en fodboldmæssig indsigt og samtidig en person, som ønsker et nærmere kendskab til klubfodbolden.

Vejle: Vejle Boldklubs ejerkreds er udvidet.

Der er tale om en investor, som har købt en andel af klubbens aktier på færre end fem procent. Aktionærer med færre end fem procent af aktierne i et selskab er at betragte som småaktionærer, og småaktionærernes navne skal hverken fremgå af selskabsregistre eller i regnskaber.

Dermed er navnet på den nye VB-investor ukendt, da han ifølge Henrik Tønder, administrerende direktør i Vejle Boldklub, ikke ønsker sit navn frem.

Annonce

- Det respekterer vi selvfølgelig, siger Henrik Tønder.

VB’s nye aktionær er af en type, småaktionær, som er gængs i danske fodboldklubber, og også en type, som der inden 2016 var en del af med omkring Vejle Boldklub.

Pengene bliver i klubben

Investoren kom ind i forbindelse med en aktieemission, og dermed er det en investor, som begge aktionærer, Andrew Zolotko og Klaus Eskildsen, nikkede ja til, og de penge, som kom ind i forbindelse med emissionen, er ifølge Henrik Tønder blevet i klubkassen.

- Det er positiv for klubben, da vi får tilført nye midler, siger Henrik Tønder.

Det er ikke noget I gør, fordi I er i økonomiske vanskeligheder?

- Nej, slet ikke, svarer Henrik Tønder og fortsætter:

- Det er en lille ejerandel, og der investeres netop fordi, vi er veldrevet, og det arbejde, som vi har gjort de seneste fem år, er blevet bemærket

Henrik Tønder ønsker heller ikke at fortælle, om den nye aktionær, inden han købte sig ind i klubben, var bekendt af de nuværende ejere, og han ønsker heller ikke at oplyse om den nye aktionærs nationalitet, baggrund eller størrelsen på de økonomiske muskler:

- Jeg kan sige, at vedkommende ser vores klub som en spændende forretningsmulighed, og så ser han det som en mulighed for at komme tættere på driften og udviklingen i en fodboldklub.

Ifølge Folkebladets oplysninger er der tale om en vesterlænding med en indsigt i fodbold.

Annonce

Magtforholdet er uændret

Aktieemissionen og den nye investors ankomst ændrer ikke på den overordnede ejerstruktur i Vejle Boldklub.

Det er fortsat Andrew Zolotko, som sidder på aktiemajoriteten. Da han i sommeren 2016 købte sig ind i VB, skete det med en overtagelse af 60 procent af aktierne, men den andel er efter den nyligt overståede emission reduceret til 57,98 procent.

Klubbens tidligere anfører Klaus Eskildsen stod i sommeren 2016 med de resterende 40 procent, men den andel blev tidligere reduceret med cirka fem procent, som Klaus Eskildsen forærede til en stor gruppe tidligere aktionærer i VB. Og i forbindelse med en nye investors ankomst blev Klaus Eskildsens andel yderligere reduceret, så han i dag ejer 33,27 procent af VB.


Jeg kan sige, at vedkommende ser vores klub som en spændende forretningsmulighed, og så ser han det som en mulighed for at komme tættere på driften og udviklingen i en fodboldklub.

Henrik Tønder, VB-direktør
Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce