Annonce
Give

Nye boliger på vej i Givskud og Thyregod

Byrådet godkendte forleden planerne om op mod 40 parcelhuse eller 87 rækkehuse omkring Pottervej i Givskud. Projektet er nu sendt i høring. Foto: Vejle Kommune
Byrådet har nikket ja til at igangsætte planerne for både parcelhuse og rækkehuse i Givskud og Thyregod.
Annonce

Givskud/Thyregod: De nye boliger ved Pottervej i Givskud er efter byrådsmødet forleden kommet et skridt nærmere virkeligheden. Her blev forslaget nemlig godkendt, og det betyder, at der er grønt lys til at opføre op mod 40 parcelhuse eller 87 rækkehuse i op til to etager på området.

I forvejen er der allerede udstykket fire grunde til parcelhusbebyggelse ved Elmelunden, og ud over boligerne er der også tænkt både rekreative grønne løsninger til regnvandshåndtering ind på arealet, der i alt er 11 hektar.

Lokalplanområdet ejes af kommunen og består i dag mestendels af dyrket areal. Arealet afgrænses mod syd af et boligområde med parcelhuse, mod øst og nordøst grænser området op til beskyttet natur med blandt andet Givskud Bæk og et mindre skovområde. Mod vest og nordvest ligger åbne landbrugsarealer.

Der bliver adgang til det nye boligområde fra Elmelunden og gennem to veje fra Pottervej.

Annonce

Flere lejeboliger

I Thyregod blev der givet grønt lys til lokalplan 1322; boligområde ved Solsortevej, Thyregod, som er et areal på cirka 5,6 hektar, der giver plads til 15 rækkehuse/dobbelthuse og fem parcelhuse i Thyregod samt plads til støjvold, rekreative områder og regnvandshåndtering.

Projektet er søsat, fordi Vejle Kommune efterlyser flere attraktive lejeboliger i Thyregod.

Lokalplanområdet ligger i den nordlige del af Thyregod og rummer fem ubebyggede parcelhusgrunde langs Solsortevej, en mark samt et større udyrket areal. Op mod vest og nord er der eksisterende virksomheder, og her bliver der etableret støjvold, ligesom der også etableres et grønt område samt regnvandsopsamling.

Rækkehusene skal kunne udstykkes med en minimum grundstørrelse på 400 kvadratmeter, mens de almindelige parcelhusgrunde skal have en minimumsstørrelse på 700 kvadratmeter.

Begge projekter er nu sendt i høring frem til 6. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce