Annonce
Vejle

Nye rammer til 120 børn: Byggeri af daginstitution holder tidsplanen

Den nye daginstitution i Tirsbæk Bakker holdt rejsegilde onsdag. Foto: Leif Baun
Et banebrydende sambyggeri af fælleshus og daginstitution i Tirsbæk Bakker har nået rejsehøjde. Om et halvt år myldrer 120 børn rundt her.
Annonce

Tirsbæk Bakker: Solen tordnede ned over mere eller mindre sagesløse hoveder, da der var rejsegilde onsdag middag på den nye daginstitution til 120 børn ved Juulsbjergvej i det hurtigt voksende Tirsbæk Bakker nordøst for Vejle.

Daginstitution er en halv sandhed, for byggeriet omfatter også nybyggerområdets fælleshus.

Annonce

Første gang

Det er første gang, Vejle Kommune går ind i sådan et fælles projekt med en privat bygherre, og det har kostet tid og papirarbejde, der nærmest har varet længere end byggeriet, at få alle de juridiske spørgsmål løst.

En speciel ting er, at daginstitution og fælleshus indgår en aftale om at bruge hinandens faciliteter, når behov og muligheder passer sammen.


Det har været et langt, godt og tillidsfuldt samarbejde. Jeg er sikker på, at det vil være ventetiden værd. Det er en flot satsning på en flot grund, og jeg er sikker på, at vi her leverer et hus, der vil være velfungerende i mange år for alle aldre.

Karsten Boldt, bygherrerådgiver


- Det har været et langt, godt og tillidsfuldt samarbejde. Jeg er sikker på, at det vil være ventetiden værd. Det er en flot satsning på en flot grund, og jeg er sikker på, at vi her leverer et hus, der vil være velfungerende i mange år for alle aldre. Hidtil har arbejdet været en god oplevelse. Vi er godt på vej, men vi er ikke i mål endnu, sagde Karsten Boldt, der er bygherrerådgiver for Tirsbæk Bakker-projektet.

Annonce

Fællesskab hellere end hver for sig

På Vejle Kommunes vegne talte Torben Elsig-Pedersen (R), der er formand for børne- og familieudvalget under Vejle Byråd.

Det er varme dage for tiden, så rejsegildets "snakkedel" foregik indendørs. Midt i billedet ses bygherrerådgiver for Tirsbæk Bakker Karsten Boldt. Foto: Leif Baun

- Det er en af tre spritnye daginstitutioner, kommunen er på vej med. Denne skal tages i brug om cirka et halvt år, og jeg har hørt, at tidsplanen holder. Det er rigtigt, at der var været et langvarigt papirarbejde. Men det har været det værd for at tage den udfordring at kunne bygge daginstitution og fælleshus sammen, sagde Torben Elsig-Pedersen blandt andet.

- Jeg synes, det er en moderne måde at tænke på frem for at bygge to huse ved siden af hinanden. Det er i Vejle Kommunes interesse at skabe gode lokale fællesskaber, sagde han.

Annonce

De leverer projektet

Total entreprenør på projektet er Raunstrup Byggeri A/S i Aarhus.

Ravn Arkitektur, Vejle, har tegnet det, og Diras i Tørring er rådgivende ingeniør på opgaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce