Annonce
Erhverv

Ordknaphed: Firmaer måtte maks bruge 1000 ord i rengørings-udbud

Rengøringsfirmaerne skulle fatte sig i relativ korthed, da de bød ind på opgaven med at stå for rengøringen på 120 lokaliteter i Vejle Kommune. Arkivfoto: Scanpix/Johan Gadegaard.

Vejle: "Et billede siger mere end 1000 ord", hedder det, og hvis det er rigtigt, så burde deltagerne i Vejle Kommunes udbud af den kommunale rengøring have gjort brug af flere billeder.

Af materialet til Vejle Kommunes udbud af rengøring på 120 kommunale lokaliteter som skoler, plejehjem og daginstitutioner fremgår det, at tilbudsgiverne maks måtte bruge 1000 ord til at redegøre for delelementer i deres bud.

Af materialet fremgår det desuden, at hvis der blev brugt mere end 1000 ord, ville teksten blive skåret direkte efter det 1000. ord.

Annonce

"Omfatter redegørelsen på et punkt mere end 1000 ord vil det kun være de første 1000 ord i redegørelsen, som indgår i bedømmelsen af tilbuddet", står der i materialet.

Ord blev talt op

En aktindsigt i materialet viser, at der faktisk blev fulgt op på påbuddet.

I materialet er en "ordoptælling", som er en liste med en optælling af, hvor mange ord de enkelte bydere har brugt på at beskrive deres bud.

Kongsvang Cleaning & Faciliti A/S har konsekvent overskredet ordgrænsen. Det viser den ordoptælling, som blev foretaget af de enkelte byderes redegørelser.

Her kan man blandt andet se, at firmaet Kongsvang Cleaning & Facility A/S konsekvent har overskredet ordgrænsen og har fået slettet 623 ord i sit bud.

Ifølge Ole Helby Petersen, ekspert i offentlige udbud og professor ved Roskilde Universitet, kan der faktisk være gode grunde til at lægge en grænse på 1000 ord ind i udbudsmaterialet.

- Jeg kan ikke sige, om det er normalt eller unormalt at pålægge tilbudsgivers besvarelse en ordbegrænsning. Det er simpelthen ikke noget, der findes forskning i. Men vi ved fra flere undersøgelser, at der er stort fokus på det, man kalder transaktionsomkostninger - det er blandt andet omkostningerne ved først at lave et udbud og siden evaluere tilbuddene. Her er det centralt at overveje, om det koster uforholdsmæssigt meget tid at læse tilbuddene, hvis der er brugt mange ord på besvarelserne. En anden overvejelse er, at der kan gå konkurrence i, hvem der kan skrive den bedste besvarelse, så det i højere grad bliver en skønhedskonkurrence om, hvem der bruger de bedste ord, end om hvem der giver det bedste tilbud, siger Ole Helby Petersen.

Det bekræftes af Steen Jensen, der er ekspert i offentlige udbud og selvstændig rådgiver i Steenjensen.com Aps, Fredericia.

- Det er ikke unormalt med begrænsninger på antallet af ord i et udbud netop for at undgå for lange redegørelser, siger Steen Jensen.

Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Mor mishandlede 7-årig datter og skjulte sammen med sin mand lillesøsteren for kommunen

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Erhverv

Mere debat om 100 boliger: Lokalplan sendes i høring med flere ændringer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Alarm 112

'Jeg skal dræbe dig': 27-årig varetægtsfængslet efter vold og dødstrusler i Vestergade

Annonce