Annonce
forside

Pengemaskine: Fartkontrol på Vejlevej har på tre år givet bøder for 10 mio. kr.

På Vejlevej i Billund er det kun tilladt at køre 60 kilometer i timen. Det glemmer mange bilister, og det har i løbet af tre år fra 2015 til 2017 samlet givet fartbøder for 10,2 millioner kroner. Foto: Martin Ravn

Det burde være tilladt at køre 80 kilometer i timen på Vejlevej, mener lokale kørelærere, der betegner fartkontrollen på netop dette sted som en pengemaskine.

Annonce

Billund: Der er særligt ét sted i Billund Kommune, hvor ordensmagten elsker at stille sig op med blitzen for at fange bilister, der træder for hårdt på speederen.

Fra 2015 til 2017 har politiet 102 gange haft kontrol ved transformatorstationen på Vejlevej i Billund. Det betyder, at omkring hver sjette af alle fartkontroller i Billund Kommune inden for de foregående tre år er foretaget netop her.

Det har været - og er - en indbringende forretning for politiet at lave fartkontroller på netop dette sted. I årene 2015-2017 er der alene på dette sted uddelt 5584 fartbøder til et samlet beløb på ikke mindre end 10,26 millioner kroner. 1334 gange i løbet af de tre år er der desuden givet et klip i kørekortet.

Det er ikke farligt at køre 80 på den strækning, og det er derfor, det bliver gjort.

Martin Ravnborg, kørelærer, Køreskolen Kørekortet
Her ved transformatorstationen på Vejlevej er politiet meget glad for at lave fartkontroller. Det er sket hele 102 gange i årene 2015-2017. Foto: Martin Ravn
Annonce

Pengemaskine

At det netop er her, politiet får fingrene i mange fartsyndere, kommer ikke bag på et par af de lokale kørelærere. Her er der kun hovedrysten til overs for den aktive fartkontrol på netop dette sted.

- Det er en pengemaskine, for på den strækning sker der ikke noget farligt. Jeg ved godt, at der er en indkørsel til Lalandia, men det er en af de fartkontroller, som er en pengemaskine, siger Niels Nørlinger fra Grindsted-Billund Køreskole.

Annonce

Ulogisk

Hans kollega, Martin Ravnborg fra Køreskolen Kørekortet i Billund, er enig.

- Hvorfor skal der være en 60 kilometers fartbegrænsning der? Det er så ulogisk, som det kan være. Der er svingbane ind til sommerhusene, så der er de ting, der skal være, for at det kan være sikkert, siger Martin Ravnborg, der gerne så, at det på netop denne strækning blev tilladt at køre 80 kilometer i timen.

Desuden så han gerne, at politiet flyttede fotovognene hen til de steder, hvor der rent faktisk sker ulykker.

- Alle ulykkerne sker ude ved Østerbyvej, hvor man må køre 80, men når man så kommer ind til Lalandia, må man pludselig kun køre 60. Det er ikke farligt at køre 80 på den strækning, og det er derfor, det bliver gjort, siger Martin Ravnborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Erhverv

Julefrokosten blev corona-aflyst: Personaleforening sender 160 medlemmer på restaurant i stedet

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce