Annonce
Fredericia

Politiker anklager: Embedsmand er blevet offer i rod om aftaler

Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF) ved godt, at hun som politiker ikke kan blande sig i en personalesag, men hun fastholder sin ret til at støtte Charlotte Walkusch (t.h.), som, hun mener, alene har udført det job, hun blev sat til. Arkivfoto: Morten Pape og Mette Mørk
Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF) er ikke tilfreds med, at man har hjemsendt og angiveligt ønsker at afskedige stabschef Charlotte Walkusch, som betalte regninger for kommunen. Hun vurderer, at stabschefen loyalt udførte de opgaver, hun havde fået.

Fredericia: Fredericia Kommune er på vej til at sige farvel til en stabschef, som efter byrådsmedlem Inger Nielsens (DF) mening ikke har gjort andet end at passe sit arbejde.

Det kommer efter, at Fredericia Kommune fredag 19. marts hjemsendte stabschef Charlotte Walkusch i forlængelse af arbejdet med de interne afdækninger og yderligere forhold, der vedrørte hendes ansvarsområde.

- Jeg ved godt, at jeg som politiker ikke skal blande mig i ansættelsesforhold, men i det her tilfælde mener jeg simpelthen ikke, at vi er ordentlige som kommune. Jeg har talt med stabschefen Charlotte Walkusch flere gange i forløbet, og jeg ved, hvor meget det påvirker hende. Hun har netop modtaget besked på, at man vil afskedige hende, hvilket hun er dybt ulykkelig over, siger Inger Nielsen.

Annonce


Jeg ved godt, at jeg som politiker ikke skal blande mig i ansættelsesforhold, men i det her tilfælde mener jeg simpelthen ikke, at vi er ordentlige som kommune.

Byrådsmedlem Inger Nielsen (DF)


Charlotte Walkusch har kvitteret for udbetaling af en lang række fakturaer i forbindelse med EventC, byforum og branding, og den interne afdækning af kommunens forhold har vist, at der ikke lå aftaler til grund for udbetalingerne. Der er betalt regninger, som ikke er tilstrækkeligt dokumenteret via bilag, fremgår det af den interne redegørelse.

- Men hvad skulle Charlotte have gjort ved det? Skulle hun have undladt at betale de fakturaer, der landede på hendes bord, og som hun ovenfra havde fået besked på var i orden? Det kan man jo ikke, så efter min vurdering og det, jeg kan læse ud af alle sagsakterne, så har hun bare gjort sit arbejde og udført de ordrer, som direktionen pålagde hende, siger Inger Nielsen.

- Men burde hun ikke have sikret sig, at der var aftaler og bilag til at underbygge udbetalingerne?

- Både EventC - og jeg formoder også hun - har troet, at der lå en aftale. I forhold til betaling af annoncer gjorde hun opmærksom på, at der var en aftale, der løb ud og skulle fornyes. Men det er så ikke sket, kan man forstå af den interne rapport, siger Inger Nielsen.

Hvad med de øvrige?

Charlotte Walkusch har sat sin underskrift på udbetalinger til blandt andet EventC i forbindelse med aktiviteter i forbindelse med sommerby og juleby. Der er tale om store beløb, men i en opgørelse fra EventC fremgår, at en række andre kommunalt ansatte også kvitterede for fakturaer på samme grundlag.

- Og når det er sket, hvorfor er det så, at man kun straffer Charlotte for det? Hvis der skal være retfærdighed over det, så er det vel alle udbetalinger, der er problematiske og må have konsekvenser, siger Inger Nielsen.

Ud over Charlotte Walkusch har den netop afskedige økonomichef Tommy Abildgaard kvitteret for udbetalinger.

- Men hvad med de øvrige? Bliver der også konsekvenser for dem, spørger Inger Nielsen, som har henvendt sig direkte til direktionen og borgmester Steen Wrist (S) omkring stabschefen.

- Jeg har givet udtryk for, at jeg ikke mente, at det var rimeligt at hjemsende stabschefen, siger Inger Nielsen.

Annonce

Kommunal aktivitet eller ej?

Blandt de afregninger stabschefen har stået for er opkrævning af leje for Eksercerhuset. Her har hun sendt regninger til EventC på 500 kroner per døgn, men prisen var 10.000 kroner, hvis formålet ikke var knyttet til kommunen.

- Men Fredericia Kommune havde jo netop en aftale med Event C om, at de skulle sørge for events og liv i byen. Derfor mener jeg, at man kan sige, at der var tale om arrangementer med kommunal interesse. Så jeg vil mene, at vi er langt ude, hvis stabschefen skal falde på det, siger Inger Nielsen.

Charlotte Walkusch blev hjemsendt 19. marts. Hun har siden været sygemeldt. Ifølge Inger Nielsen har hun nu fået besked på, at der er indledt en afskedigelsessag mod hende.

- Jeg kender ikke den konkrete begrundelse, men jeg kan bare konstatere, at man i den interne rapport fremfører, at der er betalt regninger på et løst grundlag, men jeg mener ikke, at det bør ramme en enkelt medarbejder, siger Inger Nielsen.

Charlotte Walkusch har ikke ønsket at kommentere sin sag, ligesom koncerndirektør Yelva Jensen heller ikke har kommentarer.

- Der er tale om en personalesag, og den kan jeg ikke kommentere, siger Yelva Jensen.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Drama på Fyn: FC Fredericia tog den længst mulige vej til 2. runde

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce