Annonce
Jelling

Udlændingestyrelsen indsætter vagtværn: Røde Kors' ansatte frygter borgerne i Sandvad

Borgerne i Sandvad har flere gange protesteret mod Udlændingestyrelsens beslutning om at flytte en gruppe asylansøgere, hvoraf flere er dømt for drab, ind i den lille by. Her er de i protest foran Christiansborg. Foto: Lars Lindholm 
De ansatte hos Røde Kors i Sandvad føler sig ikke længere trygge, og derfor er der nu blevet indsat et vagtværn ved asylcentret i byen.

Sandvad: Sagen om asylcentret i Sandvad har taget endnu en drejning. Ifølge JP Vejle har Røde Kors ansat vagter, der har til opgave at passe på de ansatte på centret i Sandvad.

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen, oplyser til JP Vejle, at vagterne er indsat som en direkte konsekvens af et dialogmøde i Sandvad 12. november.

Her var blandt andre styrelsen, Røde Kors og lokale beboere til stede for at drøfte status på centret.

Annonce

På mødet ønskede byens borgere blandt andet svar på, hvornår de kommende beboere - hvoraf flere er dømt for drab - flytter ind. Men den information vil Udlændingestyrelsen ikke ud med, da den frygter, at borgerne i Sandvad vil stå klar med en demonstration på dagen.

Formanden for Hovedkær Lokalråd, Lars Lindholm har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad, at han og andre borgere i Sandvad er blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der har gjort opmærksom på, at Røde Kors' ansatte på centret ikke længere følte sig trygge ved at komme til byen.

Hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret.

Lars Lindholm

De ansatte frygter angiveligt, at nogen vil gøre dem selv eller deres biler skade, mens de er på centret.

Men Lars Lindholm understregede i sidste uge, at hverken han eller andre borgere kan finde på at gøre skade på centrets ansatte.

- Det er ikke de ansatte i Røde Kors, vi er sure på. De gør jo bare deres arbejde. Vi kunne heller ikke finde på at gøre noget ved dem eller lave hærværk på deres biler. Vi viser bare vores utilfredshed med situationen, og vi ønsker da, at Røde Kors og Udlændingestyrelsen forstår alvoren i det, sagde Lars Lindholm til Vejle Amts Folkeblad 18. november.

Dialogen mangler

For Lars Lindholm er det frustrerende at læse, at Grith Sandst Poulsen udtaler, at Udlændingestyrelsen ønsker dialog, da det ikke er det, man oplever i Sandvad.

- Hver gang vi har haft en samtale eller et møde med Udlændingestyrelsen, er det, fordi vi borgere i Sandvad har ønsket det. Det er os, som er nødt til at række ud først. Når vi så snakker med Udlændingestyrelsen, nægter de at svare på vores spørgsmål. Så hvis de gerne vil have en god dialog, så opfordrer jeg dem til at få vendt det om, så det er dem og ikke os, der skal starte, siger Lars Lindholm.

Generelt synes han hele udviklingen er ærgerlig.

- Jeg synes, det er trist, at det eskalerer, fordi vi ønsker jo bare en dialog. Vi har ingen interesse i at hænge de ansatte på Røde Kors ud, og vi vil ikke jage dem væk. Vi vil bare gerne demonstrere og vise vores utilfredshed. Men jeg må også indrømme, at hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret, siger Lars Lindholm.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce