Annonce
Jelling

Udlændingestyrelsen indsætter vagtværn: Røde Kors' ansatte frygter borgerne i Sandvad

Borgerne i Sandvad har flere gange protesteret mod Udlændingestyrelsens beslutning om at flytte en gruppe asylansøgere, hvoraf flere er dømt for drab, ind i den lille by. Her er de i protest foran Christiansborg. Foto: Lars Lindholm 
De ansatte hos Røde Kors i Sandvad føler sig ikke længere trygge, og derfor er der nu blevet indsat et vagtværn ved asylcentret i byen.

Sandvad: Sagen om asylcentret i Sandvad har taget endnu en drejning. Ifølge JP Vejle har Røde Kors ansat vagter, der har til opgave at passe på de ansatte på centret i Sandvad.

Udlændingestyrelsens vicedirektør, Grith Sandst Poulsen, oplyser til JP Vejle, at vagterne er indsat som en direkte konsekvens af et dialogmøde i Sandvad 12. november.

Her var blandt andre styrelsen, Røde Kors og lokale beboere til stede for at drøfte status på centret.

Annonce

På mødet ønskede byens borgere blandt andet svar på, hvornår de kommende beboere - hvoraf flere er dømt for drab - flytter ind. Men den information vil Udlændingestyrelsen ikke ud med, da den frygter, at borgerne i Sandvad vil stå klar med en demonstration på dagen.

Formanden for Hovedkær Lokalråd, Lars Lindholm har tidligere udtalt til Vejle Amts Folkeblad, at han og andre borgere i Sandvad er blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der har gjort opmærksom på, at Røde Kors' ansatte på centret ikke længere følte sig trygge ved at komme til byen.

Hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret.

Lars Lindholm

De ansatte frygter angiveligt, at nogen vil gøre dem selv eller deres biler skade, mens de er på centret.

Men Lars Lindholm understregede i sidste uge, at hverken han eller andre borgere kan finde på at gøre skade på centrets ansatte.

- Det er ikke de ansatte i Røde Kors, vi er sure på. De gør jo bare deres arbejde. Vi kunne heller ikke finde på at gøre noget ved dem eller lave hærværk på deres biler. Vi viser bare vores utilfredshed med situationen, og vi ønsker da, at Røde Kors og Udlændingestyrelsen forstår alvoren i det, sagde Lars Lindholm til Vejle Amts Folkeblad 18. november.

Dialogen mangler

For Lars Lindholm er det frustrerende at læse, at Grith Sandst Poulsen udtaler, at Udlændingestyrelsen ønsker dialog, da det ikke er det, man oplever i Sandvad.

- Hver gang vi har haft en samtale eller et møde med Udlændingestyrelsen, er det, fordi vi borgere i Sandvad har ønsket det. Det er os, som er nødt til at række ud først. Når vi så snakker med Udlændingestyrelsen, nægter de at svare på vores spørgsmål. Så hvis de gerne vil have en god dialog, så opfordrer jeg dem til at få vendt det om, så det er dem og ikke os, der skal starte, siger Lars Lindholm.

Generelt synes han hele udviklingen er ærgerlig.

- Jeg synes, det er trist, at det eskalerer, fordi vi ønsker jo bare en dialog. Vi har ingen interesse i at hænge de ansatte på Røde Kors ud, og vi vil ikke jage dem væk. Vi vil bare gerne demonstrere og vise vores utilfredshed. Men jeg må også indrømme, at hvis de ansatte på Røde Kors bliver "bange" for os, så kan jeg da godt have min tvivl om, hvorvidt de kan håndtere og passe på de syge og svage beboere på centret, siger Lars Lindholm.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Jelling

Sandvad i chok: Kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Hedensted

Kro og bodega ramt af flere corona-tilfælde: Besøgende opfordres til at blive testet

Annonce