Annonce
Erhverv

Vejle mister 35 job: Schur bygger ny fabrik i Horsens

Vejle-virksomheden, der er kendt som Dan Labels, blev omdøbt til Schur Labels, da Schur købte den af Emballagegruppen. Schur ejer ikke bygningerne, og frem for at forlænge lejekontrakten har Schur nu valgt at flytte ud. Foto: Mette Mørk
Horsens-virksomheden Schur, som i 2019 overtog Emballagegruppen i Vejle, flytter nu det ene af to forretningsområder ud af byen. Schur Label med cirka 35 arbejdspladser flytter til Horsens, mens produktionen af karton-emballage bliver på Englandsvej i Vejle.
Annonce

Vejle/Horsens: Endnu en Schur-fabrik skyder snart op i koncernens hjemby, Horsens, og i den forbindelse rykker emballage-koncernen en stor produktion og cirka 35 arbejdspladser fra Vejle.

Det oplyser Johan Schur, direktør i Schur Technology.

Den ny fabrik, som forventes at stå klar midt i juli, bygges på Fuglevangsvej i Horsens bag Schurs eksisterende maskinfabrik, Schur Technology.

Et par gamle lastbilramper ved Schur Technologys varemodtagelse er revet ned, så der bliver plads til udvidelsen, og entreprenørerne er nu gået i jorden som første skridt til byggeriet. Den ny fabrik forventes at være klar midt på sommeren, fortæller Johan Schur. Foto: Mette Mørk

Nu gøres et stort parkeringsområde på Schurs grund klar til byggeri af nye 3600 kvadratmeter. Her skal der fremover produceres labels og etiketter; en forretningsgren, som Schur tog til sig i 2019.

Annonce

Ny digital produktion

Det skete i forbindelse med opkøbet af Emballagegruppen i Vejle.

Emballagegruppen bestod af to forretningsområder, henholdsvis en produktion af karton-emballage og en produktion af labels og etiketter.

Mens emballage-produktionen foregår på Englandsvej i Vejle i bygninger, som Schur overtog i forbindelse med opkøbet, har sidstnævnte produktion til huse i lejede bygninger på Industrivej, fortæller Johan Schur.


Vi skulle enten forlænge lejekontrakten eller bygge noget nyt.

Johan Schur


- Nu skulle vi enten forlænge lejekontrakten eller bygge noget nyt. Men noget af produktionsudstyret i Vejle er af lidt ældre dato, og når vi nu har valgt at bygge ny fabrik, vil vi samtidig investere i nyt produktionsudstyr med et moderne digitalt setup, som kan gøre os endnu mere konkurrencedygtige på markedet.

- Vi tror meget på label-branchen, og den går godt i spænd med vores andre forretningsområder. Så når vi samtidig havde muligheden på grunden herhjemme, var vi ikke i tvivl om, at det var rigtigt at investere og at samle aktiviteterne her, siger Johan Schur.

Schur har i dag godt 100 arbejdspladser i Vejle, heraf cirka 65, som bliver i byen i forbindelse med produktionen af karton-emballage på Englandsvej. Men når etiket- og labelproduktionen flytter til Horsens, må Vejle vinke farvel til cirka 35 arbejdspladser på Industrivej.

Johan Schur forventer, at den ny fabrik i Horsens på sigt, som følge af vækst, kommer til at beskæftige 50 ansatte.

Annonce

Fra vin til vinduesrens

Fabrikken producerer etiketter i papir, lige fra meget fine og eksklusive på vinflasker til dem på plasticdunke med for eksempel rengøringsmidler eller kemikalier. Det kan også være papir-etiketterne til eksempelvis dressingflasker, marmeladeglas og mejeriprodukter. Dertil kommer de selvklæbende klistermærker, som kan være til alskens formål i alle brancher.

Det digitale setup, som Schur nu investerer i som led i opførelsen af ny fabrik, vil gøre Schur skarp på hurtig omstilling og hurtig leveringstid, forklarer Johan Schur.

- Det vil gøre os til en meget agil spiller på markedet, fastslår han.

Schur har gennem årene positioneret sig som totalleverandør til mange brancher. Virksomheden producerer emballage i både karton og blød plastic, og Schur producerer også selv pakke-maskiner, så virksomheden er leveringsdygtig i komplette pakke-systemer i både små og store udgaver.

Den ny Schur-fabrik bygges i forlængelse af Schurs eksisterende bygninger på Fuglevangsvej. Det bliver to selvstændige fabrikker, men de bygges sammen som legoklodser, så der bliver forbindelse imellem dem, forklarer Johan Schur. I dag bor AOF og Grafisk Forum til leje i en en del af Schur Technologys fløj langs Fuglevangsvej. I forbindelse med den store udvidelse flytter begge lejere, oplyser Johan Schur. Visualisering: Ginnerup Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce