Annonce
112

Se billederne: Så hårdt det gik for sig med det heftige regnvejr

Vejle, mandag formiddag: Mølleåen er stadig tæt på toppen - normalt løber vandet kun i bunden af kanalen. Foto: Mette Mørk
Søndag aften fossede vandet fra åerne ud på vejene i Vejle by. Grejs Å gik også sine bredder ved Ny Grejsdalsvej. Vandstanden er fortsat meget høj i åerne.
Annonce

Vejle: Så gik det galt igen.

Søndagens heftige regnvejr satte Vejles å-systemer under pres, og flere steder blev oversvømmet. Omkring klokken 22 søndag gik Grejs Å over sine bredder ved Abelones Plads og Gormsgade. Vand fossede ud på Staldgårdsgade, Tønnesgade, Vesterbrogade og Vedelsgade i Vejle.

Omkring klokken to natten til mandag trak vandet væk.

Også borgere langs Grejs Å på Ny Grejsdalsvej har fået vand i haverne. Det fortæller Vejle Kommunes højvandsvagt Paul Landsfeldt.

- Mange steder har regnvejret oversvømmet marker og veje i kommunen. I dag mandag bliver heldigvis en tør dag, men vandstanden står stadig ekstremt højt i vores åer, og vi kan ifølge prognoserne forvente mere regn i denne uge, siger Paul Landsfeldt.

Mange steder har regnvejret oversvømmet marker og veje i kommunen. I dag mandag bliver heldigvis en tør dag, men vandstanden står stadig ekstremt højt i vores åer, og vi kan ifølge prognoserne forvente mere regn i denne uge.

Paul Landsfeldt, højvandsvagt

Annonce

Fra 17 til 48 mm regn

Siden lørdag nat har slusen og pumperne ved Bryggen kørt på højtryk for at lede vandet væk. Selvom Vejle Kommune kan regulere vandet i en vis grad i Vejle, så kan det stadig ende med oversvømmelser, når meget regn falder over en kort periode.

- Vores åer har været overbelastet i en længere periode. Allerede inden regnen søndag stod vandet højt, og vi kunne indtil aften følge med. Men så begyndte det at regne igen, og det var dråben, der fik hele bægeret til at flyde over, siger Paul Landsfeldt.

DMI's prognoser svingede mellem 17 og 48 millimeter regn i løbet af søndag. Der endte med at falde omkring 30 mm regn, fortæller Paul Landsfeldt.

- Vi er nødt til at arbejde ud fra den værst tænkelige situation med 48 mm regn. Vejret er svært at spå om, og lokalt kan der være store forskelle på nedbørsmængden, siger han.

Det bekræftes af en indbygger i Grejsdalen: Han målte 50 mm regn i løbet af søndag - og hele 80 mm samlet set i sidste uge.

Annonce

Sandsække i høj kurs

Vejle Kommune højvandsvagt, Paul Landsfeldt, glæder over, at mange borgere har lyttet til DMI og kommunens advarsler og hentet de gratis sandsække for at beskytte sig mod vandet.

Sandsække blev revet væk ved Vestergade og Spinderihallerne.

Frivillige brandmænd fra TrekantBrand arbejdede på højtryk søndag aften med at fylde sand i sække.

Vesterbrogade var mandag formiddag stadig lukket ved Abelones Plads på grund af den store mængde vand på vejen. Foto: Mette Mørk
Spærringen af Vesterbrogade betød, at alle bilister skulle via Gormsgade - det skabte kø i Skovgade. Foto: Mette Mørk
Det er fast arbejde at holde ristene ved Abelones Plads fri for grene og skidt. Foto: Mette Mørk
Samme mængde blev taget ud af ristene ved Abelones Plads sidste weekend. Foto: Mette Mørk
Beboerne i Staldgaardsgade og omegn sikrede sig med sandsække. Foto: Mette Mørk
Grejs Å var nærmest forvandlet til en norsk elv. Foto: Mette Mørk
Abelones Plads bar mandag formiddag tydelige præg af igen at have være oversvømmet. Foto: Mette Mørk
Regnvand. Foto: Mette Mørk
Masser af vand fossede mandag formiddag stadig gennem Grejsdalen og Grejs Å. Foto: Mette Mørk
Der står vand på rigtig mange marker. Her på vejen mellem Jelling og Hørup er marksøen vokset helt ud i grøftekanten. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce