Annonce
Kultur

Skiftede spor og ramte en guldåre: Ole Aakjærs kunst når verden rundt

Ole Aakjærs galleri har 500 på venteliste til at købe et maleri af den populære kunstner. Arkivfoto: Mette Mørk
Han lukkede sit reklamebureau og gav sig til at male akvareller. Det er blevet en kæmpesucces for Ole Aakjær.

Vejle: Vejlekunstneren Ole Aakjær breder sig over hele verden, men han vil stadig gerne udstille i Danmark. Det kommer nu Galleri Oxholm på Frederiksberg til gode. Her åbner en allerede udsolgt udstilling på fredag. Den kan ses frem til 5. oktober.

Sidste år skrev han under på en syvcifret kontrakt med et prestigefyldt galleri i New York, og han har udstillinger på vej i London, Toronto og Los Angeles.

Det er de farvestrålende akvareller, han begyndte at male i 2014, der nu - ifølge galleriet - er på vej til at gøre Ole Aakjær både verdenskendt og velhavende.

Eksempler på Ole Aakjærs kunst. Mange i Vejle kan huske ham som en nytænkende reklamemand, men i dag er det kunsten, det gælder. Arkivfoto: Mette Mørk

Hjemmebane er noget særligt

Men det er stadig følsomt og personligt at udstille sin kunst. Ole Aakjærs forklaring på, at det stadig er en glæde at udstille i Danmark, lyder sådan:

- Når jeg er i New York eller nogle af de andre storbyer, så er publikum lidt hårdt sagt ligeglade med mig. De vil bare se, om de kan lide mine billeder, og kan de det, kan det være, at de køber et.

- Når jeg udstiller i Danmark, kommer der mange, som har fulgt mig helt fra begyndelsen. De vil gerne se, hvordan jeg har udviklet mig, om jeg har det godt og sige tillykke med de nye værker. Der er så meget kærlighed i luften ved de udstillinger. Det handler ikke kun om køb og salg af akvarellerne. Der er meget mere i det. Det er virkeligt stort for mig, siger Ole Aakjær.

Annonce

500 venter på Ole

Galleri Oxholm oplyser, at det har omkring 500 på venteliste til at købe et af Ole Aakjærs malerier.

Udstillingen er nummer 60 for Ole Aakjær, siden han lukkede sit reklamebureau i Vejle, og den har titlen "Pulsating - Multiplied through Water".

Det er en fælles udstilling med Sky Kim, som Ole Aakjær har inviteret som medudstiller. Hendes arbejde med akvareller er fundamentalt anderledes end Ole Aakjærs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce