Annonce
Vejle

Skrigene forstummer - men kun for en kort tid

Dystopia har skræmt hele Danmark - både på TV 2 og ved utallige arrangementer rundt om i landet. Nu tager truppen en kort pause, inden det i februar går løs på Koldinghus. Arkivfoto: Per Arnesen/TV 2
Dystopia har haft den travleste sæson siden starten i Vejle i 2014, fortæller projektleder Jonas Vazquez Bøgh.

Vejle. Halloween, show i Tivoli Friheden, Odense Zoo og Fængslet i Horsens, Haunted House hjemme på Mørkedalsvej, uhygge i kælderen under Hotel Cabinn og så videre.

Dystopias skræk-imperieium på Mørkedalsvej, der i år kan trække på 250 frivillige, kan se tilbage på den travleste sæson nogensinde. Kulminationen kom så lørdag med femtepladsen i TV 2's talentkonkurrence "Danmark har talent".

- Men nu skal vi også slappe lidt af, inden vi for alvor kaster os over forberedelserne til Haunted Castle på Koldinghus i starten af februar, siger projektleder og skrækarkitekt Jonas Vazquez Bøgh.

Den tidligere gymnasielærer er en af tre ansatte, der kan leve af, at danskerne ser ud til at have taget horror-genren til sig. Siden Dystopia etablerede sig i Vejle i 2014 - først i Spinderihallerne og siden i den nedlagte fiskefabrik på Mørkedalsvej ved Ribe Landevej - er interessen for skræk bare vokset:

- Ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet siger 54 procent af danskerne, at de synes, horror er fedt, lyder det fra Jonas Vazquez Bøgh.

Lunkent i Aarhus - hot i Vejle

Dystopia forsøgte sig i første omgang i Aarhus - men uden den store respons. Derfor vendte truppen sig mod Vejle, og her fik man ifølge projektlederen en fantastisk modtagelse af både Spinderihallerne og Vejle Kommune.

Skræk-teatret voksede dog ud af Spinderihallerne, og ved lidt af en tilfældighed blev man opmærksom på den gamle fabrik:

- En af vores frivillige havde arbejdet der, så vi kørte forbi og så på det. Nu har vi efterhånden lejet alle bygningerne - og det er perfekt til formålet, for som vi siger:

I Mørkedalen kan ingen høre dig skrige.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce