Annonce
Vejle

Skrigene forstummer - men kun for en kort tid

Dystopia har skræmt hele Danmark - både på TV 2 og ved utallige arrangementer rundt om i landet. Nu tager truppen en kort pause, inden det i februar går løs på Koldinghus. Arkivfoto: Per Arnesen/TV 2
Dystopia har haft den travleste sæson siden starten i Vejle i 2014, fortæller projektleder Jonas Vazquez Bøgh.

Vejle. Halloween, show i Tivoli Friheden, Odense Zoo og Fængslet i Horsens, Haunted House hjemme på Mørkedalsvej, uhygge i kælderen under Hotel Cabinn og så videre.

Dystopias skræk-imperieium på Mørkedalsvej, der i år kan trække på 250 frivillige, kan se tilbage på den travleste sæson nogensinde. Kulminationen kom så lørdag med femtepladsen i TV 2's talentkonkurrence "Danmark har talent".

- Men nu skal vi også slappe lidt af, inden vi for alvor kaster os over forberedelserne til Haunted Castle på Koldinghus i starten af februar, siger projektleder og skrækarkitekt Jonas Vazquez Bøgh.

Den tidligere gymnasielærer er en af tre ansatte, der kan leve af, at danskerne ser ud til at have taget horror-genren til sig. Siden Dystopia etablerede sig i Vejle i 2014 - først i Spinderihallerne og siden i den nedlagte fiskefabrik på Mørkedalsvej ved Ribe Landevej - er interessen for skræk bare vokset:

- Ifølge en undersøgelse fra Aarhus Universitet siger 54 procent af danskerne, at de synes, horror er fedt, lyder det fra Jonas Vazquez Bøgh.

Lunkent i Aarhus - hot i Vejle

Dystopia forsøgte sig i første omgang i Aarhus - men uden den store respons. Derfor vendte truppen sig mod Vejle, og her fik man ifølge projektlederen en fantastisk modtagelse af både Spinderihallerne og Vejle Kommune.

Skræk-teatret voksede dog ud af Spinderihallerne, og ved lidt af en tilfældighed blev man opmærksom på den gamle fabrik:

- En af vores frivillige havde arbejdet der, så vi kørte forbi og så på det. Nu har vi efterhånden lejet alle bygningerne - og det er perfekt til formålet, for som vi siger:

I Mørkedalen kan ingen høre dig skrige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Live fra pressemøde: Alle test af Eriksen ser fine ud - har holdt videomøde med landsholdskollegerne

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce