Annonce
Jelling

Smitteudbrud i Jelling: 113 børn hjemsendt fra skole og daginstitution

Ifølge Vejle Kommune har Region Syddanmark lovet, at man tirsdag vil forsøge at sende en testbil til Jelling. Foto: Morten Stricker
Vejle Kommunes smittetal stiger stadig, og i weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt. Det rammer især Bredagerskolen og Mariehønen. Testbil er på vej.
Annonce

Jelling: Et barn i Mariehønen, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet af coronavirus.

Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.


Regionen har lovet, at den tirsdag vil forsøge at sende en testbil til Jelling, så borgere uden symptomer får mulighed for at blive testet.

Vejle Kommune


Det betyder, at 87 elever i 7. årgang og tre medarbejdere på Bredagerskolen er sendt hjem. I daginstitutionen Mariehønen er 26 børn og fem medarbejdere sendt hjem.

- Det er lidt heftigt, hvor hurtigt det kan gå, siger Lance Luscombe til Vejle Amts Folkeblad.

Han er skoleleder på Bredagerskolen, og han er også nødt til at arbejde hjemmefra, da han har været i kontakt med en af de smittede medarbejdere.

- Det er første gang, vi er her ramt her på skolen. Men vi har forsøgt at være hurtigt ude og har i samråd med kommunen forsøgt at gøre, hvad vi kan for at få smitten inddæmmet, siger skolelederen.

Annonce

Testbil på vej

- Vejle Kommunes Sundhedsberedskab har mandag morgen holdt møde, og der er taget kontakt til handelsstandsforening, UCL og Kongernes Jelling for at bede dem om at være opmærksomme på smitten. Også Jelling fS bliver kontaktet og bedt om at overveje, om aktiviteter skal aflyses de næste 14 dage. Generelt beder Sundhedsberedskabet borgere og foreninger med flere i Jelling om at overveje, hvilke arrangementer der skal aflyses i den kommende tid for ikke at brede smitten videre, oplyser Vejle Kommune i pressemeddelelsen.

I weekenden har Region Syddanmarks testbiler været i Vejle by, hvor rigtig mange lod sig teste. Mandag er der stadig en testbil på Banegårdspladsen fra klokken 9 til 17.

- Regionen har lovet, at den tirsdag vil forsøge at sende en testbil til Jelling, så borgere uden symptomer får mulighed for at blive testet, lyder det fra kommunen.

Tid og sted oplyses senere på kommunens og regionens hjemmesider.

Sundhedsberedskabet i Vejle Kommune opfordrer alle ansatte og alle borgere i den kommende tid til at være endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce