Annonce
Vejle Boldklub

Spilletid i VB har åbnet døren til landsholdet for Grytebust - men fodboldfremtiden efter nytår er uvis

Sten Grytebust skal af sted med det norske landshold igen, efter at han blev overset senest. Tiden i VB betyder noget, mener han. Arkivfoto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Den norske målmand Sten Grytebust er atter blevet kaldt op til det norske landshold, efter at være blevet overset til seneste landsholdssamling. Selv er han ikke i tvivl om, at spilletiden i VB har betydet meget.

Vejle: Sten Grytebust blev tirsdag udtaget til det norske landshold af landstræner Ståle Solbakken. Ved den seneste landsholdsudtagelse blev han overset, så noget kunne tyde på, at målmandens faste plads i VB-målet atter har fået Solbakken til at kigge hans vej.

- Når man er reserve i FCK og har været det i noget tid, bliver det svært at komme på landsholdet. Jeg valgte Vejle af flere grunde, og det var helt sikkert en af dem, at jeg gerne ville udtages til landsholdet igen, siger Sten Grytebust.

Landsholdsudtagelsen betyder alverden for ham.

Annonce

- Jeg er sindssygt stolt af at være med på landsholdet. Jeg har ikke spillet så mange landskampe, men jeg har været med mange gange over mange år, siger han og fortsætter:

- Jeg håber altid at spille, men det betyder meget at blive udtaget. Hver gang, jeg bliver det, er jeg lykkelig for det.

Slut til nyår?

Tiden i VB har således allerede været en succes, men den har også været hård. Sten Grytebust har måttet hente bolden ud af målet seks gange i de tre superliga-kampe, han har vogtet buret for VB. Seneste scorede Silkeborg fire mål mod VB.

- To point i 10 kampe er ikke så godt. Og den sidste kamp var et skridt i den forkerte retning defensivt. Holder man nullet, har man store chancer for at vinde, men lukker man fire ind, bliver det svært. Forhåbentlig får vi snart den sejr, som kan gøre os bedre, siger målmanden.

Han kom fra nul spilletid i FC København og til fuld spilletid i VB. Og han har set god ud, selvom han endnu ikke har stået til nul i superligaen denne sæson.

- I moderne fodbold er der ikke ret meget tid til at tilpasse sig. Man skal bare være klar med det samme, og det hjælper at præstere fra dag et, siger han.

Lejemålet med VB udløber til nytår. Det store spørgsmål er, om han kunne tænkes at fortsætte i klubben i 2022.

- Jeg er her til nytår  først, og så har jeg i grunden ikke tænkt så meget længere frem end det. Der er ikke tid til det nu, og jeg tror ikke, jeg skal kommentere så meget på det, siger Sten Grytebust.

VB spiller fredag mod klubben, som gjorde Sten Grytebust kendt i Danmark. To sæsoner i træk blev han kåret til superligaens bedste målmand, da han stod for OB.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce