Annonce
Billund

Stemmeslugeren, partihopperen og vikaren mangler på den næste liste: Men Radikale vil fortsat være på stemmesedlen

Daisy Nykjær-Andersen har siddet i byrådet siden 1. september 2018, hvor hun overtog pladsen fra Ulrich Kristensen, der nedlagde sit mandat. Når året er omme, stopper hun i politik og stiller derfor ikke op til efterårets kommunalvalg. Arkivfoto: Søren Gylling.
Når Det Radikale Venstre til efteråret skal forsøge at få fornyet tilstedeværelsen i Billund Byråd, bliver det med et helt nyt hold. De to, der blev valgt i 2017, har begge meldt sig ud, og partiets nuværende byrådsmedlem ønsker ikke at genopstille.

Billund Kommune: Det bliver et helt nyt hold, der til efteråret skal forsøge at få Det Radikale Venstre repræsenteret i Billund Byråd for de kommende fire år.

De to medlemmer, som partiet dengang fik valgt, Ulrich Kristensen og Mads Helbo, har begge forladt partiet og stiller nu op for andre partier/lister, mens Daisy Nykjær-Andersen, der har repræsenteret partiet i knap tre år i byrådet, ikke ønsker at gå efter endnu en periode.

”Hver ting har sin tid. Og lytter jeg godt efter som nu, så har politik og det at være politisk aktiv haft sin tid. Jeg har derfor informeret bestyrelsen i Radikale Venstre i Billund Kommune om, at jeg trods den kæmpe tillid, den har vist mig, trækker mit spidskandidatur og ikke genopstiller til KV21. Det er blevet tid til, at jeg sætter et politisk punktum med udgangen af 2021,” skriver Daisy Nykjær-Andersen på Facebook.

Annonce

Radikale vil fortsat være på stemmesedlen

Daisy Nykjær-Andersen fik ved seneste kommunalvalg tredjeflest stemmer på den radikale liste. Hun kom derfor i byrådet, da Ulrich Kristensen kort inde i perioden valgte at nedlægge sit mandat.


Vi synes, at der vil blive lidt tomt, hvis vi ikke er med. Det er vigtigt, at der er noget radikalt at stemme på.

Hans Jørgen Skriver, formand, Radikale Venstre, Billund Kommune


Selvom alle tre profiler i indeværende valgperiode ikke længere er aktuelle for partiet, regner lokalformand Hans Jørgen Skriver dog fortsat med, at det bliver muligt at stemme på Det Radikale Venstre, når vælgerne til november skal sammensætte et nyt byråd.

- Vi har nogle, der gerne vil stille op, men vi har ikke fået lavet prioriteringen. Der er også stadig plads til interessante navne på listen, siger Hans Jørgen Skriver.

- Vi synes, at der vil blive lidt tomt, hvis vi ikke er med. Det er vigtigt, at der er noget radikalt at stemme på. Vi har jo vores mærkesager, og vi har også ytret os i den verserende debat om, hvorvidt de herboende syrere skal sendes hjem til et diktatur. Det er en sag, vi har en meget klar indstilling til, tilføjer han.

Annonce

Ramte dagen

Det Radikale Venstre fik i 2017 sit bedste lokale resultat nogensinde, da partiet for første og foreløbig eneste gang fik to pladser i byrådet. Lokalformanden erkender, at det bliver mere end vanskeligt at leve op til dette resultat ved efterårets valg.

- Vi havde en rigtig dygtig spidskandidat sidste gang. Det bliver svært denne gang, men dengang ramte vi nok også lige dagen med den rette mand og det rette momentum i dansk politik, siger Hans Jørgen Skriver med henvisning til, at Ulrich Kristensen i 2017 med flere end 700 personlige stemmer scorede tredjeflest af alle kandidater i kommunen.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Væk med regneark og mere tillid til personale

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce