Annonce
Billund

Tanja omdanner grisestald til hundepension

Fra samtlige 20 bokse er der direkte udgang til egen løbegård. Foto: Keld Stampe.

Rønhoffs Hundepension og Træningscenter er nu en realitet på Brunbjergvej lidt udenfor Billund. Bag den står 42 årige Tanja Rønhoff, der hele sit liv har beskæftiget sig med hunde.

Billund: Spritnye og rummelige bokse, alle med egen løbegård, masser af daglig kontakt og desuden et stort, hegnet område til fri leg. Det er hvad hundeejere får til deres hunde, hvis de vælger Rønhoffs Hundepension og Træningscenter til at passe på deres firebenede venner under ferien.

Stedet, der netop er åbnet, er indrettet i og omkring en gammel grisestald på Brunbjergvej 1 ved Billund. Men det er kun ydermurene, der er tilbage af det originale. Alt andet er nyt og topmoderne.

- Jeg kunne have indrettet pensionen med 20 dobbeltbokse og plads til 40 hunde i et og samme rum, men det har jeg bevidst valgt fra. For det er vigtigt for mig, at opholdet bliver så roligt og stressfrit som muligt for hundene, når de er inde. Derfor er der placeret henholdsvis 11 og 9 dobbeltbokse i to forskellige, lyddæmpede fløje. Til gengæld garanterer jeg, at de dagligt får lov til at brænde krudtet af ude i hegningen, forklarer Tanja Rønhoff, der står bag stedet.

En erfaren hundepige

Tanja Rønhoff er nærmest blevet opflasket med hundearbejde.

- Min far, der var skytte, etablerede landets største hundetræningscenter, da jeg var barn, og lige fra jeg var helt lille, hjalp jeg til. Desuden har jeg allerede prøvet at drive hundepension. Dog i en noget mindre målestok, fortæller hun.

Annonce

Også træning på programmet

Tanja Rønhoff er ivrig jæger og har selv fire hunde. Og så har hun overtaget sin fars metier som hundetræner.

- Jeg overtog træningen i jagtforeningerne i Blåhøj, Filskov og Sdr. Omme for efterhånden 10 år siden. I dag er vi i alt ni trænere og har noget, der ligner 150 hunde igennem årligt, siger hun, og fortæller desuden, at der også vil tilbudt træning i den nye pension.

- Der kommer både privattræning og holdtræninger på programmet. Og ikke kun for jagthunde. Her er alle velkommen, også problemhunde, siger Tanja Rønhoff.

Vil man gerne se Tanja Rønhoff og hendes nye sted nærmere an, er fredag den 2. marts en oplagt mulighed. Her er der nemlig inviteret til officiel indvielse og åbent hus fra kl. 13.30 - 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Billund

En beslutning med mange perspektiver

Annonce