Annonce
VEJLE

Tegningerne er klar: Sådan skal Vejles nye hotel ved havnen se ud

Senest til juli næste år vil dette syn møde gæsterne på Havneøen, når de kommer kørende ad nordkajen. Allerede i dag er det nye parkeringshus til venstre stort set færdigt. Om to uger banker entreprenøren 140 ekstra pæle i jorden for at sikre et solidt fundament under det nye hotel. De ekstra pæle er nødvendige, fordi byggeplanerne er ændret, siden der sidst blev pælefunderet. Illustration: Kirk Kapital og Arkitema
Det 12 etager høje hotel skal stå klart, når Tour de France-feltet bliver sendt afsted fra pladsen foran Fjordenhus i juli 2022.

Vejle: Et 12 etager og 43 meter højt hotel rejser sig i løbet af de kommende 17 måneder på Havneøen - og fredag var tegningerne fra arkitektfirmaet Arkitema klar.

På illustrationerne kan man se et hotel, der føjer sig ind i rækken af nybyggeri på den kunstigt skabte ø, hvor der de seneste år er rejst seks boligtårne.

Ifølge ejendomsdirektør Flemming Hoff fra Kirk Property er hotelplanerne så langt, at de første af 140 pæle bankes i jorden om 14 dage.

Annonce

Kadencen på byggeriet skal være høj. Deadline er de første dage i juli næste år. Hotellet og nabobygningen med lejligheder skal stå klar, når tredje etape af Tour de France 2022 vinkes i gang i Vejle.

På den indhegnede byggeplads skal det nye hotel rejse sig i løbet af det kommende år. Bygherren har været nødt til at inddrage en del af den store brostensbelagte plads for at få plads til byggeriet. Foto: Kaare Johansen

Derfor gælder det i bogstaveligste forstand om at være oppe i omdrejninger.  Bygherren har allieret sig med Grindsted-entreprenøren KG Hansen. Den stramme tidsplan betyder, at byggeriet ikke har været i udbud.

- KG Hansen har i forvejen bygget parkeringshuset ved Havneøen for os, så vi kender firmaet og har indgået en lukket hovedentreprise, fortæller Flemming Hoff, som avisen møder på tredje sal i Fjordenhus.

Fra slow-byggeri til lyn-opførelse

Huset kender han bedre end de fleste som ansvarlig for byggeriet. Her var der stort set ingen tikkende deadline. De helt særlige krav til det unikke projekt betød, at murerne skulle mure langt under den normale akkord.

Sådan bliver det ikke med hotellet. Det 109 værelser store byggeri skal ganske vist mures, men murværket kommer i færdige elementer, der så hejses på plads.

- Det er den eneste mulighed for at nå at blive færdige til tiden, siger Flemming Hoff.

Siden Vejle Amts Folkeblad fortalte om hotelplanerne i december, har han fået mange spørgsmål om, hvordan det nye hotel kommer til at se ud. Mange er eksempelvis bekymrede for, om byggeriet fjerner deres udsigt:

- Men jeg kan sige, at hotellet bliver lavere end det boligbyggeri, vi i første omgang havde planlagt. Her havde vi tilladelse til at bygge i op til 45 meters højde, men hotellet bliver 43 meter.

Fra molen foran Pension Danmarks to kanaltårne kommer det nye byggeri til at tage sig sådan ud. Det nye lejlighedshotel til venstre får altaner, men selve den høje hotelbygning gør ikke. Illustration: Kirk Kapital og Arkitema

Det samme gælder den del af hotellet, hvor der skal indrettes hotellejligheder. Planen var at bygge en boligblok i 31 meters højde ud mod kanalen - men den del af hotellet bliver 18,6 meter høj.

Zleep Hotels på havnen

  • Det planlagte hotel på Havneøen bliver på 12 etager og rummer 109 værelser plus et lejlighedshotel med 17 lejligheder, der er fra 40 til 200 kvadratmeter store.
  • Lejlighederne kan lejes som hotelsuiter, men kan også lejes på længere aftaler. 
  • De 109 værelser indrettes i den 43 meter høje hovedbygning. Den forbindes med lejlighedshotellet via en mellembygning.
  • Værelserne deles op i fire katagorier - basis, family, family+ og handicapværelser.
  • Byggeriet indledes i uge 9, og hvis tidsplanen holder, står hotellet klart, inden Vejle i juli 2022 er vært ved starten af en etape af Tour de France. 
  • Aftalen om byggeriet er indgået mellem Kirk Kapital, der ejer Havneøen, og Zleep Hotels-kæden.
  • Zleep Hotels er en del af Deutsche Hospitalitys brandfamilie. I dag består hotelkæden af 13 hoteller i Danmark og ét i Sverige, og otte nye hotelprojekter er allerede offentliggjort. Målet er at drive 40 hoteller i 2025.

Lejlighedshotellet bliver koblet sammen med hotellets hovedbygning via en ny mellembygning. Dermed er hotellet færdigt. Sidste projekt på den knap 20.000 kvadratmeter store ø er et boligtårn på 21,5 meters højde, cirka 10 meter lavere end besluttet i første omgang.

- Det skal stå færdigt samtidigt med hotellet, så vi ikke har en byggeplads, når Tour de France rykker ind på pladsen. Men helt færdigt indvendigt når lejlighederne ikke at blive, siger Flemming Hoff.

Havneøen - som den vil tage sig ud set fra sydkajen. Det nye hotel til venstre med den blandede lejligheds- og kontorbygning som nærmeste nabo. Illustration: Kirk Kapital og Arkitema

Bygningen kommer ikke kun til at rumme boliger. Der er planlagt erhvervslejemål i stueetagen.

Selvom byggeriet bliver lavere end oprindeligt planlagt, får Kirk Property alligevel brug for en dispensation fra kommunen, hvis byggeriet skal op i de syv etager, der nu er målet.

- Det er ikke på plads, men vi håber, at det kan gå igennem byrådet, siger ejendomsdirektøren.

Annonce

Brosten ligger på lager

Med byggeriet færdigt kan de sidste af de mange specielle brosten på forpladsen lægges. Stenene blev i sin tid hentet fra en gårdsplads i Tjekkiet. I første omgang var der ikke brug for alle, men restlageret ligger klar til brug i en grusgrav i Sønderjylland.

- Dem henter vi og får lagt, så hele forpladsen står færdig sammen med hotellet, siger Flemming Hoff.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce