Annonce
Vejle

Trods corona: Nyt hotel i Vejles centrum er stadig aktuelt

Lilly-bygningen på Borgvold er fortsat i spil som nyt hotel midt i Vejle. Bygningens ejer, Danica Ejendomme, har dog endnu ikke lukket aftalen med en hotelkæde. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Trods coronakrisen er planerne om at indrette hotel i Lilly-bygningen på Borgvold fortsat aktuelle. Danica Ejendomme regner med afklaring inden årsskiftet.
Annonce

Vejle: Coronakrisen har sat en bremse i rigtig mange projekter og har især været hård ved restaurations- og hotelbranchen.

Men slå et hotelprojekt i Vejles midtby ihjel får krisen ikke lov til.

Tilbage i januar i år løftede Vejle Amts Folkeblad sløret for en planlagt ombygning af den såkaldte Lilly-bygning på Borgvold.

Ejendommens ejer gennem de seneste tre år, Danica Ejendomme, havde sendt en byggeansøgning til Vejle Kommune, og chief portfolio manager hos Danica Ejendomme Thomas Engstrøm fortalte, at selskabet var i dialog med en interesseret hotelkæde.

Dengang var forventningen, at ombygningen af den tidligere FDB-bygning og brudekjole-systue kunne være afsluttet, så hotellet kunne slå dørene op til sommer næste år.

Annonce

På plads inden sommerferie

Målet var at få aftalen med hotelkæden på plads inden sommerferien. Men den tidsplan har coronapandemien trods alt spoleret. For håndværkerne er endnu ikke rykket ind i de tomme lokaler oven over elektronikbutikken Blue City og Lucky's Sports-Bar.

- Det kan godt være, at det udefra ser ud, som om der ikke sker noget. Men vi ved, at der er sket noget internt. Hotelplanerne er bestemt ikke skrottet, selvom vi fortsat ikke har en aftale på plads. Men vi arbejder fortsat på sagen, og vi har fortsat en tro på, at det kan realiseres, fortæller Thomas Engstrøm.

Når ejendommens ejer fortsat er optimistisk i forhold til at få realiseret ombygningsplanerne, skyldes det dialogen med den hotelkæde, som Thomas Engstrøm ikke ønsker at sætte navn på over for offentligheden.

Annonce

Kæde bruger ressourcer

- Før kontrakten er underskrevet, og blækket er tørt, er intet afgjort. Men de viser, at de fortsat løbende bruger ressourcer på det. Vi fornemmer, at de gerne vil, og vi tror på, at vi har en afgørelse på, om det bliver til noget eller ej inden årsskiftet, siger portefølje-chefen.


Det kan godt være, at det udefra ser ud, som om der ikke sker noget. Men vi ved, at der er sket noget internt.

Thomas Engstrøm, chief portfolio manager, Danica Ejendomme


Danica Ejendomme ejer også Dokken på modsatte side af Dæmningen, hvor Siemens har lejet sig ind i hovedparten af kvadratmeterne.

Danica brugte 37,4 millioner kroner på at overtage Lilly-bygningen netop for at sikre storlejeren muligheden for at udvide lejemålet i Vejles midtby. Det kan stadig lade sig gøre, selvom Danica ombygger ejendommen på Borgvold 12 til hotel.

Den eksisterende lokalplan giver mulighed på hoteldrift i ejendommen, og den åbner også op for et nybyggeri på den nuværende parkeringsplads. Derfor blokerer hotelplanen ikke for yderligere kvadratmeter til Siemens, hvis selskabet får behov.

Annonce

Vil ikke ulejlige kommunen

I januar havde Danica Ejendomme endnu ikke fået byggetilladelsen på plads hos Vejle Kommune, og den del lader også fortsat vente på sig.

- Vi mangler fortsat at indsende det supplerende materiale til Vejle Kommune for at få en byggetilladelse. Men før vi har styr på hele projektet, vil vi ikke ulejlige kommunen. Vi afventer, om vi kan få det til at lykkes, og imens arbejder vi videre med at finde de tekniske løsninger, siger Thomas Engstrøm.

Det er placeringen i centrum af Vejle, tæt på handelslivet i gågaden og med Vejle Trafikcenter som nærmeste nabo, der gør bygningen velegnet til hoteldrift.

Et muligt kommende hotel lægger dog ikke beslag på hele ejendommen. Selskabets planer går på at ombygge de fire øverste af ejendommens fem etager til i alt 77 hotelværelser.

Det betyder, at lejerne i stueetagen ikke bliver påvirket af ombygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce