Annonce
Egtved

Udvalgsformand beroliger beboere

Gerda Haastrup Jørgensen forklarer, at der foreløbig kun er givet tilladelse til at bruge Molsgårdvej til adgangsvej til restudgravning i det gamle indvindingsområde. Skal der graves i de nye områder, skal der søges en ny tilladelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Teknisk udvalgs formand understreger, at kommunen gerne vil se på alternative adgangsveje, når der skal graves i nyudlagte råstofområder.

Sødover: Det er rigtigt, at Vejle Komune peger på Molsgårdvej som adgangsvej til grusgravning ved Sødover. Men det gælder i første omgang kun til restudgravning af det tidligere grusgravningsområde. Det fortæller Gerda Haastrup Jørgensen (V), der er formand for teknisk udvalg i Vejle Kommune.

- Når råstofindvinderen skal til at grave i de to næste områder, skal der søges en ny adgangstilladelse, og der er det ikke automatisk Molsgårdvej, kommunen peger på. Jeg kunne godt forestille mig, at der var andre muligheder i stedet, siger hun.

Til den tid skal kommunen ud at kigge på vejforholdene igen og se, om der er nogle andre mulige adgange til de nye indvindingsområder.

- Vi har blandt andet tidligere kigget på, om Gammelbyvej kan være en adgangsvej, men der ligger nogle huse for tæt på, til at det kan lade sig gøre. Og Sødovervej veksler noget op og ned i højdeniveau, og den svinger en del, så dens beskaffenhed er som udgangspunkt ikke god nok, forklarer Gerda Haastrup Jørgensen.

Hun tilføjer, at Vejle Kommune er i dialog med råstofudvinderen DK Råstof ApS med henblik på at finde andre løsninger.

At borgerne på Molsgårdvej ikke føler, at de er blevet hørt, kan udvalgsformanden ikke genkende.

- Jeg ved, forvaltningen har været meget i dialog med dem. Det samme har borgmesteren og den tidligere formand for teknisk udvalg. Så jeg synes faktisk, der har været en hel del dialog.

Det siger DK Råstof ApS

Direktør hos DK Råstof ApS Lars Nielsen forklarer, at virksomheden har kigget på alternative adgangsveje, men det er indtil videre ikke lykkedes. Desuden er Molsgårdvej stadig den eneste egnede vej ifølge politiet og Vejle Kommune, oplyser han.

- Vi forsøger løbende at finde bedre løsninger, så vi generer så få som muligt. Hvis det ender med, at vi begynder at køre ad Molsgårdvej, er det ikke ensbetydende med, at vi stopper med at kigge efter andre løsninger. Så kan det være, at det måske kun er de første par år, vi kører ad den vej. Indtil videre er Molsgårdvej den bedste løsning, fordi det lige nu er den eneste mulighed, siger Lars Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce