Annonce
Vejle

Undersøgelse skal kortlægge problemer på seniorområdet - en syltekrukke, siger Konservative

Vejles konservative viceborgmester, Dan Arnløv Jørgensen, frygter, at sagerne på seniorområdet bliver "parkeret" i stedet for håndteret. Foto: Mette Mørk
På et ekstraordinært møde i økonomiudvalget i næste uge sætter et flertal gang i en undersøgelse af de problemer på seniorområdet i Vejle Kommune, som Vejle Amts Folkeblad har blotlagt.
Annonce

Vejle: Konsulenterne fra PWC skal efter alt at dømme på den igen i forhold til forhold i Vejle Kommune.

For fem år siden stod revisions-firmaet bag undersøgelsen af kritisable forhold på den kommunalt ejede Vejle Havn, forhold som Vejle Amts Folkeblad havde været med til at afsløre.

Denne gang er det avisens afsløringer af problemer på seniorområdet, der giver arbejde til konsulenterne.

- Vi skal have undersøgt sagsforløbet. Først derefter kan vi drage konklusioner, siger Vejles borgmester Jens Ejner Christensen (V) om undersøgelsen, der formentlig vil strække sig nogle måneder ind i det nye år.

Endnu er arbejdet ikke sat i gang og konsulenterne hyret. Men der tegner sig et flertal for fremgangsmåden. Socialdemokratiet med gruppeformand og borgmesterkandidat Martin Sikær i spidsen vil bakke op, når økonomiudvalget taget stilling til sagen på et ekstraordinært møde 22. december.

- Undersøgelsen skal gennemføres hurtigt. Vi er nødt til at have lovgrundlaget på plads, før vi ved, hvad konsekvenserne skal være, lyder det fra Martin Sikær, der var blandt de første byrådspolitikere til at kræve personalemæssige konsekvenser af sagerne om personaleflugt og sortlistning af kritiske medarbejdere.

Annonce

Kritisk konservativ

Hidtil har Martin Sikær og den konservative viceborgmester Dan Arnløv Jørgensen stået skulder ved skulder i kravet om konsekvenser.


Der er bred politisk opbakning til, at vi får sat undersøgelsen i gang - og det er godt.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


Men mens Martin Sikær på sit partis vegne bakker op om undersøgelsen, bruger Dan Arnløv ordet “syltekrukke” om den fremgangsmåde, byrådsflertallet er på vej til at vælge:

- Det bliver en undersøgelse, hvor seniorforvaltningen er med til at undersøge sig selv. Jeg tvivler på, at det får konsekvenser for nogen - og det mener jeg, det burde. Der er begået en perlerække af fejl i de her sager, som vi kun kender til, fordi avisen har berettet om dem, siger Dan Arnløv.

Han er en del af det politiske flertal bag borgmester Jens Ejner Christensen i modsætning til Socialdemokratiet, der valgte at stå uden for konstitueringen ved kommunalvalget i 2017. Men det forhindrer ikke viceborgmesteren i at være stærkt kritisk:

- Jeg efterlyser fortsat handling fra borgmesteren og kommunaldirektøren. Det er der grundlag for allerede nu, siger Dan Arnløv.

Annonce

Borgmester: Ikke bange for at drage konsekvenser

Borgmester Jens Ejner Christensen lover, at han er klar til at handle, hvis undersøgelsen når frem til, at der er grundlag for det:

- Jeg er ikke bange for at gøre det, der skal gøres. Men det skal ske på et ordentligt og oplyst grundlag, siger Jens Ejner Christensen.

Formand for seniorudvalget og gruppeformand for Dansk Folkeparti Kenneth Fredslund er tilfreds med udsigten til en undersøgelse:

- Jeg tager det nu tilbage til min gruppe, så vi kan få en snak om, hvorvidt vi har flere input før mødet den 22. december, siger udvalgsformanden.

-

Vejle Amts Folkeblad følger op tirsdag med flere politiske reaktioner efter dagens møde i økonomiudvalget, der var suppleret med gruppeformændene for Radikale Venstre og Liberal Alliance, der ikke har plads i udvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce