Annonce
VB

Ung VB-keeper får tre år i AC Milan

Andreas Jungdal er nu klar for den italienske storklub AC Milan. Privatfoto
Andreas Jungdal skifter fra Vejle Boldklub til AC Milan - prisen ligger i omegnen af seks millioner kroner for den 17-årige målmand.

Vejle: Vejle Boldklub har solgt målmanden Andreas Jungdal til den italienske storklub AC Milan.

17-årige Jungdal skifter med omgående virkning efter en handlen, som indbringer VB et beløb i omegnen af seks millioner kroner.

Det er første gang, VB sælger en spiller direkte fra klubbens ungdomsafdeling for et større millionbeløb, og salget er vejlensernes største af en egenproduceret spiller, siden Thomas Gravesen tilbage i 1997 blev solgt til Hamburger SV.

- Vi sælger en målmand med et enormt potentiale, og det glædeligt, at vores akademi er i stand til at lave så store talenter, siger Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub.

Andreas Jungdal prøvetrænede tidligere på året hos AC Milan, og milaneserne kunne tilsyneladende lide, det de så, og klubben har nu indgået en treårige aftale med Jungdal.

Annonce

Femte dansker i nyere tid

Andreas Jungdal stod sidste sæson på VB’s hold i U17 Ligaen, men han trænede i løbet af foråret i periode med i førsteholdstruppen.

Han nåede dog aldrig i kamp for VB’s bedste hold.

- Det eneste, som i den her situation måske er lidt ærgerligt, er, at Jungdal aldrig nåede at spille på vores bedste hold, siger Jacob Krüger og fortsætter:

- Man vil gerne se sine egne unge og talentfulde spillere runde førsteholdet, inden de drager videre.

Men samtidig er det ifølge Jacob Krüger ingen sjældenhed, at udenlandske klubber henter de mest talentfulde danske spillere, mens de er meget unge.

- Det er den vej, fodbolden bevæger sig, og det er jo ikke kun i Vejle, at der hentes meget unge spillere, siger Jacob Krüger.

I nyere tid har fire danskere fået kampe for AC Milan; Brian Laudrup, Thomas Helveg, Martin Laursen og senest Jon Dahl Tomasson, der spillede i klubben fra 2002 til 2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce