Annonce
Vejle

Rapper synger: 'En panser skal ligge i graven'. Nu skal han optræde for de unge i Løget

A'typisk lægger i flere af sine musikvideoer ikke skjul på, at han er medlem af rockergruppen Satudarah. Foto: Screendump fra Youtube
Løget Ungeråd sælger billetter på Facebook til en koncert med rapperen A'typisk. Det sker på trods af, at hverken politiet, boligforeningen eller kommunen bakker arrangementet op.
Annonce

Løget: "4-0 til Palle Sørensen, en panser skal ligge i graven."

Det er blandt andet ét af de budskaber, som den dansk-iranske musiker A'typisk rapper om i sine sange.

A'typisk er medlem af rockergruppen Satudarah. Og det lægger han ikke skjul på: I flere af sine musikvideoer optræder han i lædervest med rockergruppens logo på ryggen.

Han rapper blandt andet om at hvidvaske penge og om at skyde sine fjender med maskinpistoler.

Umiddelbart lyder den slags musik ikke som et budskab, man som gode rollemodeller har lyst til at give videre til andre - og slet ikke mindreårige.

Man ikke desto mindre har Løget Ungeråd valgt at arrangere en koncert med A'typisk 15. februar 2020 i forbindelse med ungerådets nye tiltag: Lur Fest.

Festen henvender sig til unge mellem 15 og 19 år og finder sted i Kvartershuset på Løget Høj.

Vi ta'r dem ud en efter en - hænger dem ud / Ligger dem på sten, ligger dem for skud / Ikk' snak til mig, hvis du' en panser, din lille so / Træt at pis, træt af de falske rapper', der tog / Æren for de ting, som de aldrig nogensinde ku. - A'typisk i sangen 'Øje for Øje'
Annonce

Gode rollemodeller

På Facebook reklamerer ungerådet for festen og kalder A'typisk en veteran inden for dansk rap.

I samme forbindelse linkes der blandt andet til nummeret "Fri Fod", som indledes med ordene:

"Knytnæver til du spytter tænder.

Stikker bliver stukket, til de ikke bløder længere."

Ungerådet er etableret med støtte fra blandt andet boligforeningen AAB Vejle og Den Boligsociale Helhedsplan. Rådet har til formål "at skabe et sundt og velfungerende ungdomsliv, hvor sammenhold og sociale relationer er fundamentale værdier," lyder det i beskrivelsen.

Det formål stemmer umiddelbart dårligt overens med et budskab om, at "en panser skal ligge i graven."

Annonce

I skal ikke blande jer

Men formanden for Løget Ungeråd, Jonas Nielsen, ønsker ikke at forklare Vejle Amts Folkeblad bevæggrundene for, at man netop har arrangeret en koncert med A'typisk.

- Jeg svarer ikke på spørgsmål fra pressen, lød det, da avisen ringede formanden op for at spørge ind til koncerten.

Ville det ikke være en ide at forklare sig, når man inviterer et medlem af Satudarah til at komme og give koncert?

- Det er ikke noget, I skal blande jer i, var Jonas Nielsens svar.

Og det er tydeligvis et arrangement, hvor andre end Vejle Amts Folkeblad heller ikke må blande sig.

Ifølge avisens oplysninger har Sydøstjyllands Politi og Vejle Kommune understreget over for Løget Ungeråd, at man ikke bakker op om eller billiger koncerten. Og lederen af SSP i Vejle, Helle Brynaa, betegner ligefrem sådan en koncert som "skadelig for børne og unge."

Men det har ikke fået ungerådet til at aflyse.

Løget Ungeråd

  • Ungerådet i Løget er oprettet i 2015 og støttes af Den Boligsociale Helhedsplan.
  • Ungerådets mission er at fremme et "sundt og velfungerende ungdomsliv, hvor sammenhold og sociale relationer er fundamentale værdier."
  • Helhedsplanen yder støtte til nogle af ungerådets aktiviteter, men de unge har også fået støtte fra lokale foreninger.
  • For nylig har Y's Men's Club eksempelvis støttet ungerådet med 10.000 kroner.
  • Koncerten med A'typisk den 15. februar finder sted i Kvartershuset, som er ejet af AAB. Den lokale bestyrelse for AAB i Løget bakker arrangementet op.
  • Lederen af Den Boligsociale Helhedsplan, Jacob Wiese, oplyser, at helhedsplanen ikke er involveret hverken økonomisk eller praktisk i koncerten.
Annonce

Bakker op om de unge

Formanden for boligforeningen AAB Vejle, Hans Helge Andersen, oplyser, at det er ungerådet selv, som suverænt har besluttet at stable koncerten på benene og har udvalgt den musiker, man ville have til at optræde.

- Men jeg er bekendt med, hvad politi og kommune har meldt ud. Det bakker jeg 100 procent op om. Det er logik for perlehøns, siger Hans Helge Andersen og henviser til AAB's lokalafdeling på Løget.

Avisen har være i kontakt med to medlemmer af bestyrelsen for lokalafdeling 42.

Her understreger man, at bestyrelsen bakker de unges arrangement op, men at man ikke ønsker at udtale sig i sagen, før koncerten er blevet afviklet 15. februar.

Der bliver solgt billetter til koncerten med A'typisk via Løget Ungeråds Facebook-side. Foto: Screendump
Annonce

Det er gået lidt stærkt

Leder for Den Boligsociale Helhedsplan i hele Vejle by, Jacob Wiese, fortæller, at Løget Ungeråd ikke er direkte forankret i Den Boligsociale Helhedsplan, men at en medarbejder herfra understøtter ungerådets arbejde generelt.

- Men vedkommende har ikke været med inde over i forhold til denne koncert. Det er vist gået lidt stærkt, da den blev arrangeret, lyder det fra Jacob Wiese.

Han understreger, at der ikke er penge fra helhedsplanen i arrangementet.

Han understreger samtidig, at man fra hans bord også støtter anbefalingerne fra politiet og Vejle Kommune, men at Den Boligsociale Helhedsplan ikke har mandat til at aflyse arrangementer, som ungerådet står for.

- Men der er nok nogle procedurer, vi bliver nødt til at kigge efter i sømmene, lyder det fra Jacob Wiese.

Rapperen A'typisk er inviteret til at give koncert af Løget Ungeråd til februar. Han er medlem af rockergruppen Satudarah. Af samme årsag er der ikke stor opbakning til koncerten fra de foreninger og institutioner, som ungerådet ellers læner sig op ad. Arkivfoto fra 2014: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce