x
Annonce
112

Vand giver alvorlige skader: To vigtige veje ved Bredsten og Munkebjerg spærres totalt

Vejlevej ved Bredsten er tirsdag eftermiddag blevet totalspærret på grund af sætningsskader. Det vil tage to-til uger at udbedre skaderne, vurderer Vejle Kommune. Foto: Vejle Kommune
Vejlevej ind mod Bredsten by er nu totalt spærret. De store mængder regn har fået vejen til at sætte sig. Samtidig risikerer jord og store træer at vælte ind over Munkebjergvej. Den bliver også spærret.

Munkebjerg/Bredsten: De store mængder regn de seneste døgn betyder nu alvorlige gener for trafikken i Vejle Kommune: To vigtige veje bliver netop nu totalt spærret, oplyser Vejle Kommune.

Det drejer sig om Vejlevej, der er hovedvejen fra øst ind i Bredsten, og Munkebjergvej, der zigzagger op fra Vejle Fjord til Munkebjerg Hotel.

Flemming Skovgaard, tilsynsførende ved Vej & Park i Vejle Kommune, fortæller om Vejlevej ved Bredsten:

- Der er sket en stor sætning i vejen. Siden i aftes, hvor vagten var ude for at besigtige vejen, havde den sat sig cirka 10 centimeter. Da vi var derude i dag for at besigtige vejen, kunne vi mærke, hvordan vejen vibrerede, hver gang en lastbil kørte forbi. Vi er bange for, at vejen vil skride ned, så vi tør ikke gøre andet end at spærre vejen, fortæller han.

Det er en omfattende opgave at udbedre skaderne.

- Vi er nødt til at grave cirka 10-12 meter ned for at finde ud af, hvad der præcis er årsag til sætningen. Vi forventer, at det vil tage 14 dage til tre uger, før vejen igen er farbar, siger han og fortæller, at gravearbejdet påbegyndes allerede onsdag.

- Det er den centrale vej ind til Bredsten by, så vi skal have skaderne udbedret så hurtigt som muligt, så bilister igen kan komme den vej, fortæller Flemming Skovgaard.

Skal man ind til Bredsten, må man i stedet fortsætte ad Bredstenvej til den store rundkørsel og køre ind i byen vestfra via Kirkegade. Der vil blive opstillet skilte med omkørsel.

Annonce
På Munkebjergvej frygter kommunen at træerne vælter ned på kørebanen. Foto: Vejle Kommune

Træer tæt på at vælte

Men det er ikke kun Vejlevej, der er påvirket af de store vandmængder. Det er Munkebjergvej op gennem skoven til hotellet også.

- Lige efter banetunnelen nede fra fjorden har vi en del jord, der er ved at løsne sig. Vi ved ikke, hvor meget der kommer ned, men træerne er også ved at vælte, fortæller vejingeniør Erik Bjerre fra Vej & Park.

Han fortæller, at kommunens folk lige nu arbejder med en afspærringsplan for vejen, så man ikke risikerer, at der vælter jord eller et træ ned over bilerne.

- Men det er bedst, at man allerede nu kører en anden vej, for træerne hænger allerede ud over vejen, siger Erik Bjerre.

Når dagslyset vender tilbage onsdag morgen, vil kommunens folk ifølge den foreløbige plan tage ud og afgøre, hvor mange træer, der skal fældes for at undgå et voldsomt jordskred.

Det drejer sig om mellem 10 til 20 træer, hvoraf nogle er ganske store, fortæller Erik Bjerre.

- Hvis vi ikke tager affære, så bliver det voldsomt. Lige nu aner vi ikke, hvor dybt jordskredet går ned. Vi kan bare stå ovenpå og se, at jorden er skredet en halv meter nogle steder. Det kan give et voldsomt volumen.

Giv et praj

BaneDanmark har været ude og bese området, og herfra har man vurderer, at der hverken er fare for togtunnelen eller jernbaneskinnerne.

- Og hvis nogle af træerne vælter, er de ikke høje nok til at nå over på banelegemet, fortæller Erik Bjerre.

Han siger videre, at kommunens folk har meget travlt, så hvis folk vil melde om problemer, bedes de gøre det på www.vejle.dk/givetpraj

- På den måde kan vi få mange flere folk i sving i stedet for, at opgaverne hober sig op på enkelte medarbejdere, siger en travl Erik Bjerre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Annonce