Annonce
Vejle Boldklub

VB-anføreren inden premieren: Vi er blevet klogere

VB-anfører Jacob Schoop er fortrøstningsfuld i forhold til den forestående sæson, da VB'erne ifølge anføreren lærte meget af seneste ophold i den bedste række. Arkivfoto: Mette Mørk
Constantin Gâlcă er tilfreds med forberedelsesfasen og med den øgede konkurrence om pladserne.
Annonce

Vejle: Det er et klogere og mere erfarent VB-hold, som mandag aften tager fat i Superligaen sammenlignet med dét, som for et par år siden stod i tilsvarende situation.

Ens for de to hold er, at anføreren hedder Jacob Schoop, men i 2018 var Schoop den eneste i VB’s startopstilling i premieren med en superliga-start på sit cv.

Mandag aften er Jacob Schoop ikke alene med det, og det anser han som en klar fordel.

- Vi står bedre rustet, fordi vores hold er mere erfarent, siger Jacob Schoop og fortsætter:

Blandt erfaringerne fra det seneste superliga-ophold er, at kampene afgøres i felterne - en erfaring VB’erne ifølge Jacob Schoop høstede på den hårde måde:

- I mange af superliga-kampene var vi godt med, men vi var ikke gode nok, når de afgørende situationer i felterne skulle tippe til vores fordel. Det skal vi være bedre til. I sidste sæson vandt vi de tætte kampe, og den evne bliver der også brug for i Superligaen.

Annonce

Gode kampe mod AGF

VB indleder sæsonen i Aarhus mod AGF, og netop mod AGF spillede VB mange tætte kampe. VB mødte AGF fire gange med to uafgjort og to nederlag som resultat.

- Jeg ved ikke, om det er godt for os at begynde i Aarhus. De lette kampe findes ikke, men senest i Superligaen spillede vi gode kampe mod AGF, og jeg husker da specielt én af dem, siger Jacob Schoop med henvisning til det opgør, som AGF på Vejle Stadion vandt med 4-2.

Det var kampen, som havde al den dramatik, som ønskes kan og langt mere til; rødt kort, scoring direkte efter dommerkast, en elendig dommer, et par skraldespandskast og en baneløber - blandt andet.

- Vi spillede godt, når vi mødte AGF, og det kan vi igen, siger Jacob Schoop.

Annonce

Rigtige kampe er anderledes

VB tager til Aarhus efter en forberedelsesfase, som træner Constantin Gâlcă kalder tilfredsstillende.

VB sluttede rækken af træningskampe med sejre over to superliga-hold, FC Nordsjælland og Randers FC, men de resultater skal dog tages med visse forbehold.

- Turneringskampene er anderledes end træningskampe. Ingen ved, hvor hårdt de forskellige hold trænede op til kampene, og så er alle hold altid mere fokuserede og kommer med mere fysik, når det er rigtige kamp, siger Constantin Gâlcă.

I de sidste testkampe rådede Gâlcă over de nye spillere, og VB-træneren noterer med tilfredshed, at der er øget konkurrence om pladserne:

- Vi har fået gode spillere ind. Jeg kunne selvfølgelig godt ønske, de alle var kommet den dag, vi mødte ind efter sommerferien, men samtidig ved jeg godt, at det sjældent er sådan, tingene fungerer.

Til gengæld har der på det seneste manglet andre spillere, som var af sted med diverse landshold. Et irriterende afbræk, men ikke noget Galca hænger sig synderligt i.

- Det er ens forhold for alle, og jeg er sikker på, at de spillere, som var af sted, er klar, hvis vi får brug for dem, siger Gâlcă.

Det gælder dog ikke Ylber Ramadani, som blev smittet med corona, da han var af sted med Albaniens landshold. Derfor er han ikke til rådighed mod AGF.

Ellers er alle i VB-truppen fri af skader og deltog i det sidste træningspas op til AGF-kampen.

VB's formodede startopstilling mod AGF.Indskifterne vælges blandt disse: Alexander Brunst (målmand), Malte Amundsen, Juhani Ojala, Matthew Briggs, Lundrim Hetemi, Arbnor Mucolli, Lucas Jensen, Raphael Dwamena og Kjartan Finnbogason.Skader: Ylber Ramadani (corona).Dommer: Sandi Putros.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce