Annonce
Vejle Boldklub

VB er blevet klogere og vælger en ny transferstrategi

Arbnor Mucolli hører til blandt de spillere i VB-truppen, som ligger inde med erfaring fra Superligaen. Den erfaring var der ikke meget af, senest VB rykkede op. Arkivfoto: Mette Mørk
Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forventer færre nye spillere end senest, VB rykkede op. Da kom der syv-otte stykker.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub ændrer transferstrategi i forhold til dén, klubben brugte i forbindelse med den seneste oprykning.

Da, inden sæsonen 2018/19, hentede VB i sommerens transfervindue syv-otte nye spillere, men forud for sæsonen 2020/21 forventer klubbens tekniske chef Jacob Krüger, at der kommer færre nye.

- Jeg vil ikke satte tal på hvor mange, men det skal være spillere, som får en større rolle i forhold til vores startopstilling, end det var tilfældet for to år siden, siger Jacob Krüger.

For to år siden spillede VB efter oprykningen stort set videre med samme hold, selvom der kom mange nye folk.

- Et par stykker af dem, Melker Hallberg og Vladen Yurcheko, endte med at få vigtige roller på vores hold, men det tog tid. Denne gang skal vores nye spillere fra begyndelsen have en større rolle, siger Jacob Krüger.

Og i sæsonen 2018/19 var der mere tid, end det bliver tilfældet i den kommende sæson. Superligaens struktur ændres, så der ikke længere er mulighed for at redde sig via playoff-kampe, som det ellers var tilfældet for to år siden.

I næste sæson skal der findes to direkte nedrykkere blandt de nu 12 hold.

Annonce

VB er bedre rustet

Det gør alt andet lige overlevelse sværere, at kravet nu er en 10. plads for igen at undgå en hurtig returbillet.

- Vi har vel svinget mellem nummer 14 og 17 i de seneste sæsoner, og nu skal vi op blandt de 10 bedste - det er en stor udfordring, siger Jacob Krüger.

Han ser dog VB som bedre rustet end for to år siden.

- Da vi rykkede op for to år siden, skete det med et hold uden ret meget superliga-erfaring, siger Jacob Krüger.


Denne gang skal vores nye spillere fra begyndelsen have en større rolle

Jacob Krüger, teknisk chef i VB


Blandt de 11 spillere, som VB sendte på banen til premieren i sæsonen 2018/19, fandtes kun to spillere med superliga-kampe; Jacob Schoop og Rasmus Lauritsen - sidstnævntes superliga-erfaring bestod i et indhop for FC Midtjylland, der gav under et kvarters spilletid.

- Nu har vi en del flere spillere, som kender Superligaen, og det er en stor fordel, vurderer Jacob Krüger.

Annonce

Har været i gang længe

Coronakrisen betød, at turneringen blev rykket et par måneder, og det samme sker med sommerens transfervindue.

Det begynder i disse dage, og strækker sig til oktober.

Forberedelserne har imidlertid været i gang længe, og at VB allerede i denne uge sikrede sig oprykning, gør arbejdet en smule lettere.

- Igennem hele foråret lå vi heldigvis i en fornuftig position, og i løbet af foråret brugte vi mest tid på at forberede det scenarie, som indbefattede oprykning, siger Jacob Krüger og fortsætter:

- Vi mener, vi er godt forberedte, og nu har vi endda fået ekstra tid.

Annonce

Ønsket er en mindre trup

Der er ikke kun tale om, at der skal spillere ind, da VB ønsker en mindre trup end den nuværende på 27 spillere.

- Vi vil gerne ned på 24-25 spillere, siger Jacob Krüger.

- Jeg forventer som udgangspunkt, at de spillere, vi siger farvel til, skal findes blandt dem, som i foråret ikke fik så meget spilletid og nok heller ikke har udsigt til det i Superligaen, fortsætter han.

VB har allerede sagt farvel til en lille håndfuld spillere i form af Nicolas Dantas, Gianluca Zanette, Jonas Andersen og den udlejede Magnus Grødem.

Til gengæld er Allan Sousa kommer tilbage efter lejeopholdet i belgisk fodbold, og planen er, at Sousa indgår i næste sæsons trup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Vi bør kunne lukke lidt op om 14 dage

Annonce