Annonce
Vejle Boldklub

VB kan rykke op tirsdag, men det bliver en oprykningsfest for de få

Det bliver et næsten tomt Vejle Stadion, som tirsdag muligvis er vært for en oprykningsfest. Arkivfoto: Mette Mørk
Christoffer Melson (V) kalder det grotesk, at der fra regeringens side holdes fast ved, at der kun må komme 500 på stadion, når der spilles 1. divisionsfodbold.
Annonce

Vejle: Vejle Boldklub er uhyre tæt på oprykning, og allerede tirsdag lurer oprykningsfesten.

Får VB hjemme på Vejle Stadion point mod Nykøbing FC, er oprykningen en realitet, og selv hvis VB taber, er der oprykning i Nørreskoven, hvis Viborg hjemme smider point mod FC Roskilde.

Det bliver dog en fest med et begrænset antal gæster, da kun 500 personer - og det er inklusive spillere, folkene omkring de to hold, bolddrenge og så videre - får adgang til Vejle Stadion.

Om der så bliver fest andre steder, er endnu uvist.

- Vi er i gang med at se på forskellige muligheder, men vi kommer til at afvente svar fra myndighederne, inden vi beslutter, hvad vi gør, siger Morten Pelch, kommunikationschef i Vejle Boldklub.

Annonce

Fans venter på klubben

Heller ikke klubbens SLO (Supporters Liaison Officer eller på dansk fankoordinator) Anders Grøndahl ved, om de forskellige fangrupperinger omkring VB tager særlige initiativer.

- Jeg kan forestille mig, at der kommer til at ske et eller andet, men jeg tror, at mange i første gang afventer, om der kommer noget fra klubben og i givet fald hvad, siger Anders Grøndahl.

Han forudser, at et sted som Lucky’s Sports-Bar får besøg af VB’s fans, da baren hører til de steder i Vejle med servering, som viser kampen.

- Om der forsamles fans andre steder, ved jeg ikke, siger Anders Grøndahl.

Kampene efter coronapausen er alle spillet med maksimalt 500 inde, og i de kampe er billetterne gået til sponsorerne, men flere af dem har ladet billetter gå videre til det, der i fodboldsproget hedder stemningsskabende fans.

Normalt har der været tale om et halvt hundrede billetter, men om der bliver tale om lige så mange til en kamp, som kan sikre VB oprykning, er ifølge Anders Grøndahl nok tvivlsomt.

Annonce

Ministeren forstår klubberne

Flere end 500 mennesker får der ikke lov at komme ind, og det ærgrer Christoffer Melson (V), folketingsmedlem og også sidder i Vejle Byråd.

Christoffer Melson bad som tidligere omtalt venstres idrætsordfører Stén Knuth spørge kulturministeren om den forskel, der i øjeblikket gøres på klubber i Superligaen og 1. division med nogenlunde ens faciliteter.

I et skriftligt svar lyder det blandt andet fra kulturminister Joy Mogensen (S), at hun forstår 1. divisionsklubbernes frustrationer, men at der i forhandlingerne mellem Kulturministeriet og blandt andre Divisionsforeningen og Dansk Boldspil-Union (DBU) ikke har været samme fokus på 1. division som på Superligaen.

Annonce

Bør spille for 2000-3000

Joy Mogensen lover dog, at hun i forbindelse med de videre forhandlinger om genåbningen vil overbringe budskabet om 1. divisionsklubbernes udfordringer til sundheds- og ældreministeren og justitsministeren, som forestår forhandlingerne om genåbningen.

- Jeg mener, at ministeren underkender, hvad det her betyder for folk i Vejle og for klubben, siger Christoffer Melson og fortsætter:

- I lyset af det, som sker i Superligaen, er det grotesk, at man i Vejle kun må lukke 500 ind. Der må være mulighed for, at man i det mindst må få lov til at spille for 2000-3000 tilskuere på et stadion som det i Vejle.

I Superligaen må der spilles med flere end 500. For eksempel var der lidt under halvt fyldt i Herning, da FC Midtjylland i sidste uge mødte FC København, og i Aarhus var der cirka 7000 tilskuere til kampen for en uges tid siden ligeledes mod FC København.

- Det virker ærligt talt som om, at de mennesker, der skal tage beslutningen, er taget på sommerferie, og hvis det er tilfældet, må de kaldes tilbage på arbejde for at få løst det her, siger Christoffer Melson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

VB siger farvel til forsvarsspiller

Vejle

Smittetrykket ligger stabilt i Vejle: Det ser værre ud på den anden side af kommunegrænsen

Annonce