Annonce
Vejle

Vejle skal tage ved lære af slovensk kunstner

Erika Szöke er en prisbelønnet lovensk grafiker og fotograf, som er i Vejle i 14 dage for at dele viden og skabe netværk. Her er et af hendes arbejder. Foto: Britta Egebjerg

Grafisk Værksted Vejle har fået besøg af den slovenske grafiker og fotograf Erika Szöke, der skal dele viden med kollegerne i Vejle.

Annonce

Vejle: Den slovenske grafiker og fotograf Erika Szöke er som den første udenlandske grafiker kommet til Vejle i projekt "Artist in residence". Her er hun gæst hos Grafisk Værksted Vejle for at dele viden med kollegerne i Vejle og omegn.

Projektet har fået økonomisk støtte af Billedkunstrådet i Vejle Kommune.

Under sit 14 dages ophold i Vejle vil Erika Szöke arbejde i Grafisk Værksted på Banegårdspladsen 6, 3. sal, og det er også her, hun mandag aften 3. april mødes med alle interesserede til vidensdeling. Det sker klokken 19, og mødet er åbent for alle, der har lyst, oplyser Grafiks Værksted formand, Helle Koch.

Erika Szöke får travle dage i Danmark, for hun skal også udstille i Odense sammen med Britta Egebjerg, mens hun opholder sig her. Foto: Britta Egebjerg
Annonce

Møde i Vejle Mølle

Erika Szöke får fyldte dage i Danmark, for hun skal også udstille i Odense sammen med kunstfotografen Britta Egebjerg. Det er netop de to, der skabte forbindelsen, da Britta Egebjerg i 2015 var i Budapest i forbindelse med en udstilling.

Grafisk Værksted Vejle havde oprindeligt planlagt et offentligt møde på Vejle Kunstmuseum med Erika Szöke. Det kunne ikke lade sig gøre, og derfor holdes mødet, hvor Erika Szöke fortæller om sin kunst nu hos Vejle Kunstforening i Vejle Mølle. Mødet, der kaldes "Artist talk", finder sted fredag 7. april klokken 16, og Grafisk Værksted er vært ved et glas vin, oplyser Helle Koch.

Formålet med "Artist in residence" er at udvikle et program, som giver udenlandske grafikere mulighed for at danne lokale netværk, dele viden gennem dialog og udveksle arbejdsmetoder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce