Annonce
Trekantområdet

Vejlenser er med til at fylde beskyttelsesrum op med vin

Brian Gade til højre og Martin Olesen har samlet på vin i mange år og har selv deres udvalgte flasker med ned i beskyttelseskælderen, der ikke er til at kende igen efter at håndværkerne har været i gang det sidste halve år. Foto: Yilmaz Polat

Tre erhvervsmænd og vinelskere investerer to millioner kroner 10 meter under jorden på en gammel cykelfabrik på Fyn. Avisen fik lov at gå under jorden med udsigt til 50.000 flasker vin.

Annonce

Nørre Aaby: - Det bliver et sted, der overrasker, og hvor kun fantasien sætter grænser - et sted, dine gæster aldrig vil glemme og et sted, hvor du kan udleve din egen passion for vin fuldt ud.

Sådan lyder det fra vejlenseren Brian Gade, der sammen med to venner har investeret to millioner kroner i omdannelsen af beskyttelsesrummet 10 meter under jorden på den gamle Grand cykelfabrik i Nørre Aaby til en unik vinkælder med køkken, toiletter, mødelokaler og plads til mere end 50.000 flasker god vin.

Overraskelsen var da mildest talt også stor, da avisen forleden fik lov at smugkigge i kælderen, som håndværkerne lige nu er ved at lægge sidste hånd på. Bevidstheden om at befinde sig langt under jorden kombineret med den rustikke atmosfære og den alligevel elegante indretning skaber en speciel stemning og oplevelse, man ikke glemmer lige med det samme.

Omdrejningspunktet for den 500 kvadratmeter store vinkælder bliver Vinlauget Grand, som lige nu har 20 medlemmer, som er villige til hvert år at lægge 10.000 kroner for at få adgang til kælderens mødefaciliteter og egen vinvæg ned hyldeplads til 300 flasker vin. Den såkaldte Grand Lounge med tilhørende køkken og plads til 30 mennesker danner ramme om særlige vinrelaterede arrangementer og kan desuden benyttes af medlemmerne efter reservation, mens medlemmerne og deres gæster altid kan slå sig ned i kælderens mere åbne The Library.

Om vinlauget

Vinlauget Grand ejes af tre private venner og vinelskere - ejendomsudvikler Brian Gade fra Vejle, forsikringsmægler Martin Olesen fra Fredericia, og jurist Jesper Engsig Christensen ligeledes fra Vejle - gennem deres fælles selskab, Vinlauget Grand ApS.Idéen er at skabe et fællesskab om vin og en unik ramme for netværk både af erhvervsmæssig og privat karakter. Målet er desuden at udbrede viden om vin og kombinere denne med afstemt mad på et højt kulinarisk niveau.

Lauget har base i det 500 kvadratmeter store beskyttelsesrum under kælderen på den gamle Grand cykelfabrik i Nørre Aaby.

Beskyttesesrummet er bygget om for to millioner kroner og indrettet med køkken, toiletter, mødelokaler, flugtveje og vinvægge med plads til over 50.000 flasker vin.

Lauget lejer sig ind hos Mølholm Kapital, der overtog den faldefærdige ejendom for halvandet år siden, da Uffe Østerlid Inventar flyttede derfra.

Normalt ligger temperaturen på cirka 15 grader i kælderen, men i Grand Lounge, der kan bruges til møder og middage, varmes op til behagelig opholdstemperatur med varmeblæsere. Foto: Yilmaz Polat 
Annonce

Plads til 140 vinvægge

Hvis hele arealet udnyttes, er det muligt at indrette 140 private vinvægge.

- Men vi er rigtig godt tilfredse, hvis vi bliver 100, siger Brian Gade.

Han overtog den tidligere cykelfabrik for halvandet år siden gennem investeringsselskabet Mølholm Kapital, som han driver med Bo Højvang i partnerskab. Mølholm Kapital operer i hele landet med ejendomsudvikling og er lige nu også aktiv på havnen i Fredericia gennem datterselskabet Container Living, hvor Brian Gade er administrerende direktør.

Målet med vinkælderen er ikke at tjene en masse penge, den er udsprunget af de tre venners private interesse for vin og skal bare løbe rundt. Idéen er født over et glas vin for et par år siden, hvor Brian Gade og den ene af hans to vinvenner, Martin Olesen, sad og nød et godt glas sammen.

- Vinlauget Grand er en fritidsbeskæftigelse for os, selv om vi gør os umage for at lave et unikt og professionelt setup, som andre erhvervsdrivende kan bruge til at dyrke og udvide deres netværk i, forklarer Brian Gade.

Brian Gade til højre og Martin Olesen har samlet på vin i mange år og har selv deres udvalgte flasker med ned i beskyttelseskælderen, der ikke er til at kende igen efter at håndværkerne har været i gang det sidste halve år. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Ikke kun for erhverv

Selv om de første 20 medlemmer alle er erhvervsfolk med interesse for vin, understreger han, at alle er velkomne til at melde sig ind.

- Du behøver ikke at have særlig forstand på vin eller været erhvervsmæssigt beskæftiget med vin, men du skal selvfølgelig have interesse i vin, ellers giver det ligesom ikke mening at få sin egen vinkælder, siger han.

Efter at have holdt lav profil om det nye vinlaug åbner Brian Gade og hans to vinvenner i morgen aften dørene lidt på klem med et lukket arrangement for de første medlemmer af lavet. Det sker med en rundvisning, vinsmagning og lidt lækkert til gaden.

- Hidtil har vi kun kontaktet vores eget nærmeste netværk, men vi er nu så langt, at vi kan gå ud i en bredere offentlighed i bestræbelserne på at nå op på det ønskede antal medlemmer, siger Brian Gade.

26. april slår Vinlauget Grand dørene op til et offentligt arrangement kaldet Family & Friends, hvor alle interesserede kan tilmelde sig en rundvisning, der også omfatter tapas.

Vinlauget Grand har nu også sin egen hjemmeside, www.vinlaugetgrand.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce