Her går det godt: Familie-virksomhed har overskud på kvart milliard

Genrefoto

Her går det godt: Familie-virksomhed har overskud på kvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

erhverv - Familien Eskildsens virksomheder, der er samlet i koncernen Givesco A/S, kom særdeles fint gennem 2015.

Virksomhederne er mest kendt for bagerier og konfekture. Familien Eskildsen stiftede i 1931 Dan Cake, som var i familiens eje frem til 1984, og blev igen medejer af virksomheden i 2004.

Flot drift

Andre kendte virksomheder i koncernen er OK Snacks og Carletti. Men familien ejer også industrivirksomheder og er største aktionær i A/S Schouw & Co., der oprindelig blev kendt for produktionen af mælkekartoner, men som i dag ejer en række virksomheder med en samlet omsætning på 14,2 mia. kr.

Givesco A/S ejer 28 procent af A/S Schouw & Co.

Eskildsen-familiens egne virksomheder omsatte i alt for 1963 mio. kroner i 2015 - en fremgang på ni procent, men det er især fremgangen i den primære drift, der imponerer. Overskuddet på driften blev på 70,1 mio. kroner - en fremgang på 40 procent i forhold til 2014, og Givesco A/S har formået at vækste uden at øge sine omkostninger.

- Vi arbejder hele tiden på at forbedre os. Resultatet er fornuftigt, og det skyldes ikke mindst vores medarbejderes indsats, siger adm. direktør i Givesco A/S, Erling Eskildsen.

I alt beskæftiger Givesco A/S 1198 medarbejdere i de virksomheden, som koncernen selv kontrollerer.

Lokalt opkøb

Udover driftsoverskuddet på 70 mio. kroner bidrog Givesco A/S' ejerandele i andre virksomheder med et overskud på 215 mio. kroner, og efter skat endte overskuddet på 246,7 mio. kroner.

Med overskuddet har Givesco A/S en egenkapital på 2,64 mia. kroner.

I lokalområdet købte Givesco A/S i 2015 gennem dattervirksomheden Givesco Bakery A/S 49,9 procent af Jacobsen Bakery i Hedensted, og aftalen er, at Givesco Bakery over de næste 10 år helt overtager Jacobsen Bakery.

Adm. direktør i Givesco A/S, Erling Eskildsen, forventer, at driften af de virksomheder, som Givesco A/S selv kontrollerer, ender på niveau med i år - det vil sige med et overskud på cirka 70 mio. kroner.

Om omsætningen kommer over to mia. kroner, tør han ikke love.

- Jeg vil nødig komme med den slags udtalelser, men også her arbejder vi på at forbedre os, siger Erling Eskildsen.

Udover Erling Eskildsen er de tre sønner, Allan, Kenneth og Klaus Skov Eskildsen, alle aktive i familiens virksomheder.

Allan Skov Eskildsen er adm. direktør i Danish Industrial Equipment A/S, Kenneth Skov Eskildsen i Givesco Bakery A/S og Klaus Skov Eskildsen i Dan Cake A/S.

Her går det godt: Familie-virksomhed har overskud på kvart milliard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce