Vejle bliver værtsby for DM i svømning de næste fem år

Toppen af dansk svømning kommer til Vejle til november, når DGI Husets nye 50 meter bassin bliver base for det fire dage lange stævne. Aftalen med Dansk Svømmeunion giver de lokale svømmere - her Malthe Elkjær (forrest) og Alexander Fenger - chancen for at svømme store stævner på hjemmebane. Foto: Vejle Svømmeklub

Vejle bliver værtsby for DM i svømning de næste fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejle Svømmeklub underskriver om godt en uge en partnerskabsaftale med Dansk Svømmeunion og bliver dermed Trekantsområdets førende svømmeklub og DM-arrangør.

Vejle: Tirsdag var der rejsegilde på det, flere aktører betegner som Danmarks flotteste svømmehal. Det er en passende ramme at afvikle et danmarksmesterskab i, og det er netop, hvad DGI Huset kommer til at lægge bassin til i november.

Vejle Svømmeklub er få dage fra at underskrive en partnerskabsaftale med Dansk Svømmeunion, som gør den lokale klub til Trekantområdets førende svømmeklub. Samtidig har unionen valgt at tildele Vejle Svømmeklub værtskabet for DM de næste fem år, og det er ikke normal praksis.

- Vi er rigtig glade for aftalen med svømmeunionen, og jeg tror ikke, at unionen tidligere har indgået en aftale for fem år. Vi får senior-DM til november, men det er ikke sikkert, at det bliver seniorerne alle fem år. Det kan også blive junior-DM. Det afgøres fra år til år, fortæller klubbens næstformand og eliteansvarlig, Lars Toustrup-Andersen.

Med partnerskabsaftalen bliver vi Trekantområdets førende svømmeklub, der samarbejder med både omegnsklubber, Campus Vejle og Vejle Idrætsefterskoles nye svømmelinie.
Lars Toustrup-Andersen, næstformand og eliteansvarlig i Vejle Svømmeklub
Vejle Kommune støtter DM
Når Vejle Svømmeklub i det sene efterår byder landets bedste svømmere velkommen i DGI Huset, bliver det med kommunal støtte.

Et enigt kulturudvalg valgte tirsdag at støtte de vestdanske mesterskaber med 15.000 kroner, mens kulturpolitikerne også indstillede til byrådets økonomiudvalg, at der skal frigives i alt 190.760 til afviklingen af senior DM i november.

Vejle Svømmeklub har indgået en fem-årig aftale med Dansk Svømmeunion om afviklingen af et årligt DM i Vejle, og klubben havde derfor søgt om de godt 190.000 kroner hver år frem til 2022. Men udvalget opfordrer klubben til at søge tilskud igen næste år, når man har evalueret og set regnskabet for dette års mesterskaber.

- Vi er meget begejstrede for vores kommende svømmehal og vil gerne aktivere vores anlæg. Samtidig har vi valgt en strategi, hvor vi satser på store events, og det er et DM i svømning, siger kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Tilskuddet skal blandt andet bruges på opbygning af tribune i den nye svømmehal, der får plads til 700 tilskuere, til lys, lyd og billeder samt en kommunal reception med Dansk Svømmeunion. Den største udgift går dog til leje af DGI Husets nye 50 meter bassin.

Toppen af dansk svømning

Det tildelte værtskab betyder meget for klubben, og næstformanden forventer, at det samme er tilfældet for kommunen.

- Toppen af dansk svømming kommer til Vejle og hvad det medfører af deltagere, svømmere og presse. DM har mellem 300 og 400 svømmere, og derudover skal trænere og ledere også indkvarteres på byens hoteller i de fire dage, et DM strækker sig over, fortæller næstformanden.

Han betragter værtskabet som et skulderklap til det elitearbejde, der har fundet sted i klubben gennem en årrække, og samtidig er det en blåstempling af den nye svømmearena, som indvies i DGI Huset til efteråret.

- Det er ikke kun lykkedes at få tildelt DM-stævnerne på grund af den nye svømmehal. Den er en del af den strategi, klubben lagde for nogle år siden, med det mål at blive et af svømmeunionens kraftcentre. I dag er både de fysiske rammer og klubbens organisation klar, og geografisk er Vejles placering for et DM perfekt, siger Lars Toustrup-Andersen.

Ukendt økonomisk betydning

Allerede tre uger før DM får det nye 50 meter bassin sin debut som konkurrencebassin, når klubben er vært for de vestdanske mesterskaber for både juniorer og seniorer. Efter DM er det sæsonens næststørste stævne på kortbane.

- Vi ved ikke, hvad stævnerne betyder økonomisk for vores klub. Vi må vente at se, om det giver en gevinst eller bliver et nul-resultat, siger næstformanden.

Bliver den førende klub

Til gengæld er han ikke i tvivl om, at det har stor betydning for klubben, at den indgår en partnerskabsaftale med Dansk Svømmeunion.

- Den 20. februar underskriver vi aftalen med unionen, som gør Vejle Svømmeklub førende i Trekantområdet. Jeg ved ikke, om der endnu er andre klubber i Jylland, som har indgået en lignende aftale, og den betyder blandt andet, at vi får støtte til at indlede samarbejde med omegnsklubberne, og i dag har vi allerede svømmere fra Kolding, siger næstformanden.

Vejle bliver værtsby for DM i svømning de næste fem år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce